De voordelen van watermeloen

/, blog, vitamine/De voordelen van watermeloen

Wat heerlijk is het om op het strand te liggen en watermeloensap te drinken! Watermeloen is ongetwijfeld iedereens favoriete zomerfruit. Als je denkt dat je van watermeloenen een opgeblazen gevoel krijgt, dan is het tijd om je mening bij te stellen! Sappige watermeloenen bevatten veel voedingsstoffen en ze hebben de hoogste voedingswaarde per calorie.

Deze sappige vrucht die je doet watertanden bevat veel voedingsstoffen: vitamine A, B6, L-citrulline (watermeloen is de beste bron wat betreft L-citrulline), vezels, antioxidanten en kalium. Deze voedingstoffen werken perfect samen om je lichaam te beschermen. Ze krikken je afweersysteem op en helpen tegelijkertijd de symptomen van diabetes, astma, osteoartritis en reumatoïde artritis te verlichten.

Dit zijn nog meer goede eigenschappen van de watermeloen – de koningin van de zomer!

  • Het doodt gevaarlijke bacteriën en maakt de nieren schoon.
  • De zaadjes zijn ook erg nuttig: ze vergemakkelijken het opruimen van nierstenen. Je hoeft hiervoor alleen maar een eetlepel zaadjes te pletten, deze laten trekken in kokend water en het daarna op te drinken.
  • Eén maal daags watermeloensap drinken zorgt dat je minder gauw ziek wordt. Regelmatige consumptie van watermeloen verlaagt de bloeddruk en stimuleert de bloedsomloop.
  • De vitamine C in watermeloen voorkomt aderverkalking.
  • Het water en de vezels in watermeloen kunnen constipatie helpen verlichten.
  • Elke dag watermeloen eten kan prostaatkanker voorkomen. Dit komt omdat watermeloenen veel antioxidanten bevatten.
  • Kalium en magnesium verlichten spierpijn en andere pijntjes. Deze mineralen spelen een belangrijke rol in de hersteltijd na het sporten.
  • Watermeloen haalt ammoniak uit de lever en reinigt het hele lichaam.
  • Watermeloen hydrateert, ontgift en reinigt het hele lichaam op cellulair niveau

Er zijn vele manieren waarop je watermeloen kunt consumeren. Sommige mensen doen blokjes watermeloen door hun salade, anderen happen graag een heel stuk sappige watermeloen weg. Watermeloen is ook zeer geschikt om te juicen. Je kunt het sap zo opdrinken, of er een beetje suiker of zout aan toevoegen. Op welke manier je het ook tot je neemt, watermeloen is erg gezond voor je!

2019-08-29T11:08:56+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie