De zomer komt er aan!

/, blog/De zomer komt er aan!

De sweaters en truien kunnen al bijna weer de kast in en de tijd voor korte broeken komt er aan. Het Nederlandse weer heeft toch altijd een paar goede zomerse dagen voor ons in petto. Tegen warmte en kou kan iedereen zich kleden, maar wat is het beste te doen tegen uitdroging?

Voldoende vocht
Wat heel logisch klinkt heeft toch een grotere achterliggende gedachte dan we denken. We weten allemaal dat het belangrijk is om veel te drinken en dan ook 1,5 liter water per dag. Veel mensen komen hier bij lange na niet aan, maar in de zomer is het zeker van belang om er voor te zorgen dat we niet uitdrogen. Zet jezelf er dus altijd toe om toch dat extra glaasje te drinken.

Do-it-yourself Fruitwater
Zorg voor een lekkere variatie in smaken om je smaakpapillen te prikkelen, dit vergemakkelijkt het drinken weer een beetje. Een paar aanraders om de zomer door te komen:

• Kruiden thee
In kruiden thee zit een stofje dat de verbranding in het lichaam stimuleert. Kruiden thee heeft geen direct effect op je lichaamsgewicht, maar is wel een gezonde keuze. Daarnaast is kruidenthee ook cafeïne vrij!

• Munt & citroen water
Heel simpel om te maken en voor iedereen geschikt. Een flesje koud water met munt, voeg er eventueel wat citroen aan toe voor de smaak en de extra vitamine c. Munt zelf versterkt de spijsvertering, verlicht ademhalingsproblemen en heeft een ontstekingsremmende werking.

• Watermeloen & limoen water
Net als in citroen zit er in watermeloen ook lekker veel vitamine c in en belangrijke antioxidanten. Daarnaast heeft meloen een positieve werking op de huid, hart en bloedvaten.

Zomer smoothies
Op de waterige drankjes na zijn smoothies ook goed om dorst te lessen en voldoende vitamine binnen te krijgen. De voorbereidingen duren iets langer maar het resultaat mag er dan wel zeker zijn. Een paar gezonde smoothies met weinig calorieën zijn dan ook:

  • Frambozen, kersen en aardbei smoothie
  • Kiwi, havermout en banaan smoothie
  • Zwarte bessen en vanille smoothie
  • Banaan en gember smoothie
2017-04-11T11:36:07+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie