Detox kitchen bible – boekrecensie

/, Voeding nieuws/Detox kitchen bible – boekrecensie

De naam klinkt wellicht wat overweldigend, maar doet er niets te kort aan. De detox kitchen bible combineert betrouwbare voedingsadviezen met heerlijke gerechten. Zo bevat dit kookboek naast 200 gezonde, goedkope en gevarieerde recepten ook nog eens tal van goede informatie, waarmee iedereen zijn eigen diëtist kan worden. Bovendien zijn er bij recepten en voedingsmiddelen weergegeven welke ziektes en/of aandoeningen het kan verhelpen of de klachten doen verminderen.

De britse chef-kok Lily Simpson en voedingsdeskundige Rob Hobson hebben hun expertises gebundeld om niet alleen gezonde, maar ook simpel te bereiden gerechten samen te stellen. Deze recepten bevatten geen tarwe, zuivel en geraffineerd suiker om dat dit voor veel mensen gezondheidsproblemen veroorzaakt. Het boek is geschreven om in het huidige hectische bestaan praktische oplossingen te bieden voor niet alleen onze drukke agenda, maar ook de tal van ziektes en kwalen waar we als westerlingen mee kampen. De detox kitchen bible is te gebruiken door iedereen, uitlopend van beginners tot experts. Ik zal uitleggen waarom ik dit een absolute aanrader vind.

Het boek begint met het introduceren van de verschillende voedingsmiddelen die gebruikt worden bij de recepten. Er wordt bruikbare informatie gegeven over niet alleen de voedingswaarde, maar ook over de potentiële combinaties met andere voedingsmiddelen. Deze informatie stelt je in staat om als beginner zelf te experimenteren met het combineren van ‘de detox voorraadkast’ om zo je eigen recepten te creëren. Tot slot hoef je voor de recepten niet diep in de buidel te tasten of lang de markt af te struinen.

De recepten zijn makkelijk te bereiden en zijn voorzien van overzichtelijke informatie over de gezondheidsvoordelen. Zo kunnen de recepten helpen bij het verbeteren van het hart, het sterker maken van de botten, de stoelgang bevorderen, de weerstand vergroten, de geest stimuleren en vermoeidheid verminderen. Verder kunnen de gerechten ook goed zijn voor het haar, de huid en de nagels of vruchtbaarheidsverhogend werken. De informatie gaat gekoppeld met fraaie afbeeldingen die gelijk aanlokken om zelf de keuken in te duiken.

In het laatste deel van het boek komt er ook wat voedingsleer aan bod. Niet alleen de macronutriënten worden behandeld, maar bijvoorbeeld ook waarom het verstandig is om bepaalde kleuren groenten te mengen om zo aan alle benodigde voedingsstoffen te komen. Er worden tevens veel voortbestaande mythes en misconcepties opgehelderd. Want zijn eieren nou daadwerkelijk zo slecht voor je? Met behulp van deze kennis zijn er verschillende detoxprogramma’s samengesteld voor allerlei gezondheidsproblemen. Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven welk voedsel positieve effecten kunnen hebben op een hoge bloeddruk en welke producten je beter kunt vermijden. Deze detoxprogramma’s bevatten ook voor de vegetariërs onder ons nog een uitgestippeld dieetplan bestaande uit: ontbijt, sapjes, ochtendtussendoortjes, lunch, middagtussendoortjes en natuurlijk avondeten.

Kortom:  Het boek biedt niet alleen gezonde en gemakkelijke recepten waarvoor je niet al te diep in de portemonnee hoeft te tasten en geeft de lezer ook inzicht in verschillende voedingsmiddelen. Er valt voor zowel de hobbykok als de chef nog wat te leren! Een absolute aanrader dus! Vooral als je af wilt stappen van ongezond en voorverpakt voedsel.

 

Tip 1

Bestel via deze link op Bol.com 

ISBN10: 1408852853

415 pagina’s

Uitgeverij en jaar van uitgifte: Scriptum, 2015

De Detox Kitchen Bible isbn 9789055949519

Tip 2
Volg de cursus “gezonde voeding” 

cursus voeding

cursus voeding

2015-11-30T13:23:55+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie