Dieetwijzer, eetgewoontes verandering, Sonja Bakker

/, afvallen, Afvaltips, blog, Dieet, dieetprogramma, dieetwijzer, Gezondheid, Overgewicht, Sonja Bakker, werkboek/Dieetwijzer, eetgewoontes verandering, Sonja Bakker

Dieetwijzer, eetgewoontes verandering, Sonja Bakker

Sonja Bakker

Wat is het?

Deze methode gaat uit van het gezonde verstand: Als je minder eet, verlies je gewicht. Het draait om variatie en hoeveelheid.

 

Fotolia_44134135_Subscription_XXL

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitleg:

Sonja Bakker is een Nederlandse gewichtsconsulent die door middel van boeken mensen wilt helpen met afslanken. Zij heeft verschillende boeken geschreven waarin complete weekmenu’s staan, wat betekent dat zij uit heeft geschreven wat je per dag moet eten.afb 6

De verschillende boeken die Sonja Bakker geschreven heeft:

– Bereik je ideale gewicht!
– Bereik je ideale gewicht! Deel 2
– Bereik je ideale gewicht voor kinderen én tieners!
– Bereik én behoud je ideale gewicht!                                      
– Zomerslank met Sonja!
– Gezond genieten met Sonja!

Op de website van Sonja Bakker zijn bij elk boek bijbehorende boodschappenlijstjes te vinden. Ook is het mogelijk online af te slanken; mensen krijgen een persoonlijk weekmenu met recepten en tips, er is een helpdesk voor vraag en antwoord, oplossingen voor buiten-de-deur- eten, een receptenschrift, een gewichtskaart en mensen kunnen gebruik maken van een forum.

Voor- en nadelen:

Een voordeel aan het Sonja Bakker dieet is dat het erg laagdrempelig is om te beginnen. Je hoeft alleen een boek te kopen, die goed betaalbaar is, en dan kan je beginnen. Ook staan er specifieke dagmenu’s in wat voor veel mensen een fijne houvast is. Ook heeft Sonja Bakker een leuke website met erg veel hulpmiddelen.

female student

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch zijn er ook nadelen aan dit dieet. Het schijnt dat je bij dit dieet vaak niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Het gaat dan vooral om mineralen en vitaminen. Het is dus wel een goed idee een diëtist te raadplegen voor eventuele aanvullingen op het dieet, denk hierbij aan supplementen. Een eventueel nadeel is dat groente, vlees en aardappelen moeten worden afgewogen. Dit kunnen mensen als ‘een gedoe’ ervaren.

Ervaringen & recensies:

Wat zeggen mensen nu over het Sonja Bakker dieet? Hieronder vind je een aantal recensies die willekeurig van het internet gehaald zijn. Zo krijgt u hopelijk een beeld van hoe mensen dit dieet hebben ervaren.

“Ik volg het Sonja Bakker dieet en ik moet zeggen ik heb geen honger, je mag best veel eten. De eerste week van Sonja Bakker is het zwaarst maar daarna is je lichaam dit dieet al redelijk gewend.”

“Ik vond de ontbijtjes een beetje te licht voor mij. Ik sta altijd erg vroeg op, en dan red ik het niet tot het tussendoortje, maar dan at ik ook gewoon wat meer. Ik geloof niet in diëten waar je echt honger moet lijden.”

“De methode heeft mij aan het denken gezet. Mijn eetgewoontes waren heel slecht….Veel te veel vlees, in drukke tijden geen tussendoortjes, altijd hetzelfde ontbijt, en at ik dan was dit erg veel. Nu is eten een uitdaging! En het geeft resultaat. Alles kan maar met mate.”

“Het is heel gevarieerd. En je eet meerdere porties per dag dus daardoor heb je nooit teveel honger. En omdat ik afviel werd ik ook ontzettend gemotiveerd.”

“Met dit dieet kan je behoorlijk afvallen, maar de bedoeling is ook om je hele leefgewoonte aan te passen. Als je daarna weer normaal gaat eten, kom je alle kilo’s weer aan. Dat is ook bij mij gebeurd.”

“Dieet werkt goed, je leert gezond eten en beseft dat je maag geen prullenbak is. Motivatie is wel een harde eis bij dit dieet.”

“Ik vind Sonja Bakker een hulpmiddel bij afvallen. Als je er eenmaal aan begonnen bent, merk je dat je het makkelijk red, omdat je tussen de maaltijden door altijd een tussendoortje neemt heb je nooit een hongergevoel. Top!”

 

Memo - Block

 

 

 

 

 

 

 

Een andere vorm van eetgewoontes verandering?
Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende en meest gebruikte soorten eetgewoontes veranderingen met een uitleg, recensies en nog wat specifieke voor- en nadelen.
Klik op een van de onderstaande programma’s voor een verder uitleg.

Weight Watchers
SLINC

Deze informatie van het dieetprogramma is tot stand gekomen door onze werkboek. Werkboeken zijn verkrijgbaar wanneer u een aankoop doet op onze site. Bij een aankoop van een van onze gezondheid Dvd’s ontvangt u de werkboek als bonusmateriaal.
Bestel uw Dvd afvallen dus nu in onze webshop en daarbij helpt u niet uzelf maar tegelijkertijd ook heel Nederland. Bedankt voor uw bijdrage!

Related Post

2014-04-03T14:06:13+00:00

About the Author:

Geef een reactie