Dieetwijzer, Eiwitdiëten, Het Dukan Dieet

Dieetwijzer, Eiwitdiëten, Het Dukan Dieet

Dukan Dieet

Wat is het?

Het Dukan Dieet is een eiwitdieet, het is te volgen via een boek of online coaching.

Uitleg:

Het Dukan Dieet gaat uit van vier fases.

four colourful alarm clocks isolated on white background 3d

 

 

 

 

 

 


1. De aanvalsfase. In deze fase val je in korte tijd snel af. Tijdens deze fase bestaat het dieet uit 72 eiwitrijke voedingsmiddelen.

2. De cruisefase. Deze fase bestaat uit een dieet van zuivere eiwitten afgewisseld met een dieet van eiwitten en één van de 28 toegestane groenten. Dit houdt je vol tot dat jouw streefgewicht bereikt is.

3. De stabilisatiefase. Deze fase duurt 10 dagen per afgevallen kilo. Het doel hier is terugkeren naar een evenwichtige voeding. Geleidelijk aan worden dingen die je lekker vindt weer toegestaan.

4. De volhardingsfase. Deze fase gaat om het behouden van het bereikte gewicht. Volgens het Dukan Dieet gebeurd dit door middel van drie eenvoudige, concrete maatregelen.


Het Dukan Dieet kan op twee manieren gevolgd worden. Ten eerste door het kopen van een boek of boeken. Het Dukan Dieet heeft de volgende boeken uitgebracht:

signature

 

 

 

 

 

 

– Het Dukan Dieet
– Het Dukan Dieet – Recepten
– Het Dukan Dieet – Kookboek
– Het Dukan Dieet op zak
– Het Dukan Dieet – Zoete heerlijkheden

Op deze manier kunt u zelfstandig het Dukan Dieet leren kennen en uitvoeren. Ook kunt u er dan voor kiezen om één of meerdere van bovenstaande uitbreidingen aan te schaffen. Een andere optie is het Dukan Dieet volgen middels een online coach. De officiële website van het Dukan Dieet, www.dukandieet.com biedt deze begeleiding aan.  Deze begeleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

• Analyse van juiste gewicht. Na het inschrijven op de website moet je elf vragen beantwoorden, aan de hand hiervan word een persoonlijk ideaal gewicht berekend.
• Een persoonlijk afslankplan. Het coachingsplan wordt afgestemd op het persoonlijke afslankplan zodat rekening wordt gehouden met individuele behoeftes.
• De DRE-methode. DRE staat voor Dagelijkse Retour E-mail, het betekent dat je als klant elke ochtend ondersteuning, adviezen en coachende woorden ontvangt van Pierre Dukan en zijn team. Tevens schrijft jouw coach voedingsadviezen uit, geeft je oefeningen om te bewegen en houdt jouw proces bij.
• Direct contact met Pierre Dukan en het team. Er is dagelijks de gelegenheid om aan Pierre Dukan en zijn team vragen te stellen, dit gebeurd door middel van chatsessies.
•De Stabilisatie. Dit gebeurd na het gewichtsverlies, hier maakt de klant kennis met de eerder  omschreven ‘drie gouden regels’ om het gewicht te behouden.
•De Dukan gemeenschap. Wereldwijd zijn erg veel Dukan-forums te vinden. Op deze forums kan je ervaringen en recepten uitwisselen.

portable office

 

 

Voor- en nadelen:

Een verschil met andere eiwitdiëten is dat er bij dit dieet geen persoonlijke begeleiding beschikbaar is. Dit kan als een voordeel of nadeel gezien worden, het ligt er maar net aan waar jij naar op zoek bent of wat jij nodig hebt. Misschien vind je het juist fijn alles vanuit huis te kunnen doen, dan is dit dieet geschikt. Maar als u graag een persoonlijke coach toegewezen krijgt, als hulpmiddel, kunt u beter naar een ander dieet kijken. Het Dukan Dieet heeft zelf producten zoals zemelen (zemel is de buitenste laag van de graankorrel, hier zitten de meeste vitaminen en mineralen in), voedingssupplementen, smaakaroma’s en afslank producten. Ook deze zijn te bestellen via de website.

Black bearded wheat heads and kernels

Ervaringen & Recensies:

Wat zeggen mensen nu over het Dukan Dieet? Hieronder vind je een aantal recensies die willekeurig van het internet gehaald zijn. Zo krijgt u hopelijk een beeld van hoe mensen dit dieet hebben ervaren.

“Een goed dieet, tot nu toe makkelijk vol te houden en al 2.3 kilo kwijt in één week. Ik ga overmorgen over op de cruisefase, dan wissel je 1 dag eiwit + 1 dag eiwit en groente af tot je streefgewicht. Daarna de volgende fase, ik heb er zin in!”

“Het boek heb ik aangeschaft, het werkt heel goed. Iedereen die echt wil afvallen, kan dit. Momenteel zit ik in fase 3 en ik voel me fantastisch!”

“Je verliest veel vocht met dit dieet, je moet dus ook veel plassen. Vitamines zijn aan te raden omdat je geen fruit mag eten. (C, multi) Sporten is een onderdeel van het leven en dit dieet. Op de weegschaal werkt het goed, maar ik denk dat daar dus ook veel vochtverlies bij zit. Gewoon volhouden en dan kom je er wel, het is in ieder geval goed vol te houden vanwege de manier van eten.”

“Voor mij heel belangrijk om zonder honger te hebben, toch af te vallen!! Ik ben nog nooit zo snel afgevallen zoals nu.”

“Ik was echt dieet moe, had al van alles geprobeerd, soms onder specialistische begeleiding. Maar ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als tijdens dit dieet. En het mooiste is : ik blijf maar afvallen!”

“Het dieet is best te doen omdat je geen honger hebt. Gewoon het idee dat je de toegelaten voedingswaren onbeperkt mag eten, zorgt er juist voor dat het psychisch gemakkelijk is vol te houden. Veel gemakkelijker dan als je je bij strikt gewogen of afgemeten hoeveelheden moét houden.”

“het is geen makkelijk dieet. je moet wel gedisciplineerd zijn. Het is ook saai, er is niet veel keus. Een voordeel is dat het moeilijk is om geen resultaat te krijgen!”

 

Memo - Block

 

 

Een andere vorm van Eiwitdiëten?
Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende en meest gebruikte soorten eiwitdiëten met een uitleg, recensies en nog wat specifieke voor- en nadelen.
Klik op een van de onderstaande programma’s voor een verder uitleg.

PowerSlim
SanaSlank
Prodimed

Deze informatie van het dieetprogramma is tot stand gekomen door onze werkboek. Werkboeken zijn verkrijgbaar wanneer u een aankoop doet op onze site. Bij een aankoop van een van onze gezondheid Dvd’s ontvangt u de werkboek als bonusmateriaal.
Bestel uw Dvd afvallen dus nu in onze webshop en daarbij helpt u niet uzelf maar tegelijkertijd ook heel Nederland. Bedankt voor uw bijdrage!

Related Post

2014-03-27T17:08:48+00:00

Over de auteur:

Geef een reactie