Dieetwijzer, Koolhydraatarme Diëten, Atkins Dieet

Dieetwijzer, Koolhydraatarme Diëten, Atkins Dieet

Atkins Dieet

Wat is het?

Het Atkins Dieet is een koolhydraatarm dieet die beweert dat mensen met deze methode vijf kilo in twee weken kunnen afvallen.

 

afb 13

 

 

 

 

 

Uitleg:

Het Atkins Dieet is te volgend middels verschillende boeken:
– Een leven lang Atkins – Robert C. Atkins
– Atkins voor beginners – Robert C. Atkins
– Dr Atkins’ nieuwe dieet revolutie – Robert C. Atkins
– Dr Atkins’ dieet revolutie – Robert C. Atkins
– Voel je goed met het nieuwe Atkins dieet – Eric C. Westman, Stephan D. Phinney & Jeff S. Volek

Er zijn dus verschillende boeken die Dr. Atkins zelf heeft geschreven, maar er is nu ook een boek uit met een ‘moderne’ versie van het dieet: ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins Dieet’

signature

 

 

 

 

 

 

 

Het Atkins Dieet bestaat uit verschillende fases. De eerste twee weken wordt de ‘inductie-fase’ genoemd. In deze fase wordt het lichaam voorbereidt op het dieet en hierin veranderd de stofwisseling; er moet vet verbrandt worden. Deze eerste fase is tevens erg streng, er zijn specifieke richtlijnen en het is erg belangrijk dat deelnemers zich hieraan houden. De tweede fase van het Atkins Dieet, ook wel ‘Continu Gewichtsverlies’ genoemd, is wat minder streng maar het is wel belangrijk dat deelnemers weinig koolhydraten eten. Hier verliest de deelnemer nog veel kilo’s maar wat langzamer dan in fase twee. In de derde fase, ook wel Pre-handhaving genoemd,  moet de deelnemer nog ongeveer 5 kilo verliezen. Er mogen steeds meer producten weer gegeten worden. Fase vier wordt de Levenslange Handhaving genoemd. Hier is het streefgewicht bereikt en heeft de deelnemer, als het goed is, geleerd verantwoord te eten.

Junge Frau steht auf einer Körperwaage

 

Het Atkins Dieet heeft een website opgebouwd met veel verschillende hulpmiddelen. Er zijn verschillende producten bestelbaar, zoals maaltijdrepen en maaltijdshakes. Ook staat er informatie over de verschillende Atkins-boeken. Daarnaast is er informatie te vinden over wetenschappelijke onderbouwing. Ook kent de website een pagina met Atkins recepten. Daarnaast is er een Atkins community opgebouwd met onder andere een forum.

Voor- en nadelen:

Een voordeel is dat dit dieet niet duur is omdat je alleen een boek hoeft aan te schaffen. Daarnaast is er een zeer uitgebreide website waar je als klant veel steun uit kunt halen.

Nadelen zijn dat je erop moet letten genoeg vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen tijdens dit dieet. Daarnaast is er geen professionele coach waardoor  dat ‘steuntje in de rug’ ontbreekt.

shutterstock_FC00039

Ervaringen & Recensies:

Wat zeggen mensen nu over het Atkins Dieet? Hieronder vind je een aantal recensies die willekeurig van het internet gehaald zijn. Zo krijgt u hopelijk een beeld van hoe mensen dit dieet hebben ervaren.

“Ik heb veel diëten geprobeerd en Atkins was/is echt mijn oplossing. Ik had ook nooit gedacht het vol te kunnen houden, maar als je het eenmaal door hebt is het zo makkelijk. Die snaai momenten verdwijnen! En op feestjes kun je altijd kaas, worst etc. eten. En als je uit eten bent neem je gewoon een maaltijdsalade of omelet of je vraagt extra groente/salade bij je vlees i.p.v. aardappels/rijst.”

“Een goed dieet voor iemand die de hele dag vrij is om te koken.. Dus een huisvrouw/man. Maar als student zijnde absoluut niet echt aan te raden wat mij betreft.”

“Dit is voor mij het enige dieet wat werkt, je moet het alleen wel echt aanhouden als een soort van levensstijl anders heb je er zo weer wat kilo’s bovenop.”

“Het is zeer goed om te doen al heb je de eerst 3 weken zeker doorzettingsvermogen nodig! Daarna voel je jezelf echt veel beter en vol energie. Geen honger en soms een stuk “echte pure chocolade” dat was samen met spekjes een traktatie!”

“Achteraf gezien vind ik dit dieet te eenzijdig. Ben daarna weer vervallen in mijn oude eet- en snoeppatroon en dus weer aangekomen.”

“Ik ben weer aangekomen na het stoppen van dieet, maar ga weer beginnen. En dit is goed vol te houden omdat ik een grote eter ben!”

“Ik kan iedereen aanraden het kookboek van Atkins te kopen staan veel gerechten in die ook heerlijk zijn.”

 

Memo - Block

Een andere vorm van koolhydraatarme diëten?
Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende en meest gebruikte soorten koolhydraatarme diëten met een uitleg, recensies en nog wat specifieke voor- en nadelen.
Klik op een van de onderstaande programma’s voor een verder uitleg.

Het Montignac Dieet
South Beach Dieet
Dr. Frank

Deze informatie van het dieetprogramma is tot stand gekomen door onze werkboek. Werkboeken zijn verkrijgbaar wanneer u een aankoop doet op onze site. Bij een aankoop van een van onze gezondheid Dvd’s ontvangt u de werkboek als bonusmateriaal.
Bestel uw Dvd afvallen dus nu in onze webshop en daarbij helpt u niet uzelf maar tegelijkertijd ook heel Nederland. Bedankt voor uw bijdrage!

Related Post

2014-03-27T12:51:16+00:00

About the Author:

Geef een reactie