Dieetwijzer, Maaltijdvervangers, Cambridge-dieet

Dieetwijzer, Maaltijdvervangers, Cambridge-dieet

Het Cambridge-dieet

Wat is het?

Tijdens het Cambridge-dieet wordt de normale voeding vervangen door diverse dranken en soepen. Tijdens het dieet wordt u begeleidt door een opgeleide Cambridge Consulent.

Herbal infusion

Uitleg:

Tijdens het Cambridge-dieet eet men drie keer per dag een vervangende maaltijd. De keuze bestaat uit repen, soepen en dranken. De persoon kan zelf kiezen welke drie hij/zij neemt per dag, maar er mag maar één keer per dag een reep worden genuttigd. Om de week ga je naar de Cambridge consulent. Deze houdt de resultaten bij en fungeert als coach. Het dieet heeft een zogenoemd ‘Cambridge Health Plan’, die je helpt om op een verstandige wijze de switch van Cambridgevoeding naar normale voeding te maken. Ook hier kan de consulent begeleiding geven.  Het betreft dus een afbouwprogramma, deze wordt gestart wanneer het streefgewicht bereikt is. Ook betreft het plan veel tips en adviezen om op gewicht te blijven.

 Cambridge-dieet

 

Voor- en nadelen:

Een specifiek nadeel bij dit dieet is dat je een bepaalde tijd niet echt normaal (sociaal) kan eten. Er zijn veel andere vormen van maaltijdvervangers waarbij je alleen één of twee maaltijden vervangt. Maar bij het Cambridge-dieet eet je de hele dag door alleen Cambridge maaltijden wat als een beperking kan worden gezien.

Een voordeel is dat de kilo’s er echt af vliegen tijdens dit dieet. Een maaltijd bevat maar 153 kilocalorieën maar wel alle benodigde voedingsstoffen, het is dus verantwoord en gaat snel. Sommigen zeggen dat het Cambridge dieet erg duur is, maar denk eens aan de boodschappenkosten die je bespaard! Je hoeft verder niets in huis te halen.

credit card

 

Ervaringen & Recensies:

Wat zeggen mensen nu over het Cambridge dieet? Hieronder vind je een aantal recensies die willekeurig van het internet gehaald zijn. Zo krijgt u hopelijk een beeld van hoe mensen dit dieet hebben ervaren.

“Ik vind het een top methode, de snelle resultaten geven je juist de moed om door te blijven gaan. Juist voor mensen die veel kwijt moeten en daar heel erg tegenop zien is dit een fijn dieet, je ziet de kilo’s namelijk snel verdwijnen.”

“Ik wissel de shakes, soepen, pap en repen af en dat is prima te doen. Voor iedereen zijn er wel smaken die je lekker vindt. Nu nog een kilo of tien te gaan en in combinatie met sport en een keer extra de trap nemen in plaats van de lift bouw ik ook nog eens conditie op. Voel me helemaal top bij cambridge.”

“Ik was eerst erg sceptisch, maar doordat ik blijvende resultaten zag bij anderen ben ik er volledig voor gegaan. Ik ben inmiddels 7 weken op weg en 15 kg lichter. Pluspunt is dat je een consulent achter je hebt staan. Ik heb tot op heden nog geen lastig moment gehad.”

“Dit nooit meer! Het enige positieve aan dit dieet is dat het werkt, in die zin dat je relatief snel gewicht verliest. Dat kan ook niet anders als je maximaal 500 kcal per dag binnenkrijgt. Naar mijn overtuiging is dit echter veel te weinig en niet gezond. Complicerende factor was voor mij de smaak van de producten. De shakes waren mierzoet, maar nog wel te doen. De repen waren plakkerig als stopverf en hadden een zoute bijsmaak, geen feest. Maar de soepen waren het grootste knelpunt, brrr… Die kreeg ik na een paar dagen nauwelijks meer weg, ondanks de honger. Ik droomde van salades, een gekookt ei… En kon me lastig indenken waarom ik niet dat mocht nemen in plaats van die afschuwelijke soep. Dit (overigens dure!) programma is het niet waard. Ik ga verder afvallen met een gezonde, gevarieerde methode.”

“Geweldig dieet, met super snel resultaat. Je moet wel echt gemotiveerd zijn, anders kan ik me voorstellen dat het een heel erg zwaar dieet is.”

“Een prima, goed vol te houden dieet. Het is wel lastig als je een feestje/etentje hebt. Je mag namelijk helemaal niets anders. Zelfs geen cola light. Dus sociaal ben je iets minder, maar het blijft de moeite waard.”

“Het is goed vol te houden doordat er veel variatie is. Het is makkelijker mee te nemen en je hebt geen gedoe met boodschappen en kom je dus ook niet zo in de verleiding.”

 

Memo - Block

 

Een ander vorm van Maaltijdvervangers?
Hieronder volgt een overzicht van de meest bekende en meest gebruikte soorten maaltijd vervangers met een uitleg, recensies en nog wat specifieke voor- en nadelen.
Klik op een van de onderstaande programma’s voor een verder uitleg.

Herbalife
Modifast
Weight Care

Deze informatie van het dieetprogramma is tot stand gekomen door onze werkboek. Werkboeken zijn verkrijgbaar wanneer u een aankoop doet op onze site. Bij een aankoop van een van onze gezondheid Dvd’s ontvangt u de werkboek als bonusmateriaal.
Bestel uw Dvd afvallen dus nu in onze webshop en daarbij helpt u niet uzelf maar tegelijkertijd ook heel Nederland. Bedankt voor uw bijdrage!

 

2014-04-03T14:12:56+00:00

Over de auteur:

Eén reactie

  1. Cambridge 4 juni, 2015 om 16:03 - Antwoorden

    Die maaltijdvervangers zijn even leuk, maar ik ben heel benieuwd hoe het zit als je er weer mee stopt.
    Volgens mij krijg je vrijwel altijd min of meer met het jojo-effect te maken.

Geef een reactie