Dit zijn de beste theesoorten tegen buikvet

/, blog/Dit zijn de beste theesoorten tegen buikvet

Houd je er ook zo van om met een lekker kopje thee op de bank te kruipen? Dan is er nu goed nieuws voor je als je van je buikje af wilt. Thee kan namelijk helpen bij de vetverbranding. We hebben het dan niet over kruidenthee, maar thee van de bladeren van de theeplant of Camellia sinensis. Dit zijn de beste theesoorten tegen buikvet:

Groen thee

Groene thee is niet alleen heel gezond. Het helpt je ook van je buikje af te komen. In een onderzoek verloren mensen die groene thee dronken in twaalf weken maar liefst 3,3 kilo meer buikvet dan mensen die dit niet deden.

Ook andere onderzoeken bevestigen de vet verbrandende vermogens van groene thee. Groene thee bevat namelijk veel catechines. Dit zijn antioxidanten die je stofwisseling en vetverbranding en boost geven. Ook matcha thee, een speciaal soort groene thee, heeft deze werking.

Witte thee

Witte thee bevat net als groene thee veel catechines. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de thee kan helpen om vetcellen af te breken en het ontstaan van nieuwe vetcellen te voorkomen. Ook zou witte thee helpen om opgeslagen lichaamsvet om te zetten in energie.

Zwarte thee

Ook zwarte thee kan je helpen om je buikje weg te krijgen. Tijdens een onderzoek waren mensen die deze thee dronken na drie maanden meer afgevallen en hadden ze een slankere taille dan degenen die een andere drank namen met dezelfde hoeveelheid cafeïne. Vooral de flavonen in zwarte thee zouden voor deze werking verantwoordelijk zijn.

Oolong thee

Er zijn verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat oolong thee de vetverbranding kan stimuleren. Zo hadden mensen met (ernstig) overgewicht aanzienlijk minder lichaamsvet nadat ze zes weken lang iedere dag oolong thee hadden gedronken.

Pu’erh

Pu’erh is een gefermenteerde thee die eveneens helpt om af te vallen en vet te verbranden. Mannen die tijdens een onderzoek drie maanden lang een capsule met deze thee innamen, vielen één kilo meer vanaf dan mannen die enkel een placebo slikten.

Rooibos thee

Rooibosthee is afkomstig van de rooibosstruik en niet van de theeplant. Ook deze thee staat bekend om zijn vet verbrandende vermogen. Rooibos stimuleert niet alleen de vetverbranding, maar voorkomt ook de vorming van vetcellen.

Wanneer helpt thee niet tegen buikvet?

Als je thee met suiker drinkt is het onwaarschijnlijk dat je buikje verdwijnt. Het vet verbrandende vermogen van thee wordt dan tenietgedaan door de snelle koolhydraten in suiker. Snelle koolhydraten zorgen namelijk voor vetopslag.

Ik hoop dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in het vet verbrandende vermogen van thee. Ken jij nog meer gezonde eigenschappen van deze populaire drank? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Bronnen:

 

 

2018-05-31T16:04:38+01:00

Over de auteur:

Annemiek houdt van gezond én lekker eten. Zelf eet ze het liefst zoveel mogelijk vers en biologisch. Als health blogger voor Floraa.nl kan ze haar passie voor schrijven en gezond eten inzetten om mensen te informeren over natuurlijke voeding en afvallen.

Geef een reactie