Dit zijn handige gadgets wanneer je ouder wordt

/, blog/Dit zijn handige gadgets wanneer je ouder wordt

Ouderdom komt niet zonder gebreken zeggen ze. En ja, er zijn gemiddeld genomen ook flink wat ouderen met gezondheidsklachten. Maar het goede nieuws is dat je zelf ook veel kunt doen om jezelf te checken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is wat handige gadgets aanschaffen. En voor deze gadgets hoef je niet je bankrekening te plunderen. Een kleine investering in je gezondheid dus die je snel weer terugverdient. We zetten de belangrijkste gadgets even voor je op een rij.

Pillen reminder app

Wanneer je wat ouder wordt, dan heb je vaak medicijnen die je dagelijks moet innemen. Soms tijdelijk, maar vaak ook structureel. Tel daarbij op dat je meestal ook wat vergeetachtiger wordt. En dan is al snel duidelijk dat deze twee geen goede combinatie vormen. Zelfs voor jongere mensen is het innemen van pillen vaak al lastig om te onthouden. Gelukkig is daar een ideale oplossing voor: een pillen reminder app op je mobiele telefoon. Deze rinkelt automatisch wanneer je welke pillen moet innemen. Ben je niet zo digitaal? Dan bestaan er ook pillenwekkers of een personenalarm dat je om je nek draagt.

Waterfles met alarm

We weten allemaal dat we minstens 1,5 liter vocht per dag moeten drinken. Maar in de drukke dagelijkse praktijk komt het er vaak niet van. Zeker ouderen drinken vaak veel te weinig. Met allerlei klachten tot gevolg: van urineverlies tot vergeetachtigheid. Gelukkig is daar ook een oplossing voor: de digitale waterfles. Deze gaat zelf af met een alarm wanneer het weer tijd is om iets te drinken. Ook geeft deze slimme fles aan hoeveel je al gedronken hebt en nog moet drinken. Super handig!

Bloeddrukmeter

Eén van de meest voorkomende klachten bij ouderen is een te hoge bloeddruk. En wanneer deze structureel te hoog is, dan kan dit op langere termijn leiden tot hartklachten. Belangrijk dus om dit in de gaten te houden en op tijd aan de bel te trekken. Elke maand naar je huisarts gaan, is voor veel mensen niet heel praktisch. Koop daarom zelf een goede kwaliteit bloeddrukmeter. Zo kun je je eigen bloeddruk goed in de gaten houden en op tijd in actie komen.

Electronische opener

Naarmate je ouder wordt, heb je vaak ook minder kracht in jehanden. Het wordt dan ook lastiger om allerlei potten groente of andere voedingsmiddelen te openen. De automatische potopener is dan een perfecte oplossing. Deze werkt op batterijen en is volautomatisch. Zo hoef je nooit zelf meer te zweten om een pot open te draaien.

Deurbel met camera

Ouderen worden helaas vaker het slachtoffer van inbraken. Daarom is een goede beveiliging belangrijk, zeker wanneer je alleen woont. Een deurbel met camera is dus zeker geen overbodige luxe. Zo kun je zien wie er voor de deur staat en besluiten of je de deur wel of niet open doet. Ook zijn er deurbellen die je kunt aansluiten op je mobiele telefoon. Zo hoef je niet eens op te staan, maar kun je lekker blijven zitten en op je mobiele telefoon zien wie er voor de deur staat. Zeer belangrijk ook voor een veilig gevoel natuurlijk.

2020-03-25T16:42:49+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie