‘Door lichte lunch veel kilo’s kwijt’

/, Algemeen, blog, Voeding nieuws/‘Door lichte lunch veel kilo’s kwijt’

 

Situatie

Amerikaanse onderzoekers beweren dat het geheim om af te vallen ligt in ‘een lichte lunch’. Een onderzoeksteam onder leiding van David Levitsky volgde gedurende vijf weken een groep mensen. De eerste week mochten ze zoveel eten als ze wilden, en eten wat ze wilden. De tweede week werd de groep verdeeld in twee groepen. Groep één bleef eten zoals in week één, groep twee ging over op gecontroleerde maaltijden tussen de middag, die rijk waren aan proteïnen en vezels en die geportioneerd waren. In week vier schakelde ook de andere groep over op de gecontroleerde maaltijden. Tijdens alle andere maaltijden en in het weekend mochten beide groepen eten wat ze wilden en hoeveel ze wilden.

 

Resultaten

Na tien dagen met gecontroleerde en geportioneerde lunches is gebleken dat de deelnemers 250 calorieën per dag minder aten dan anders, en ze waren gemiddeld 1.5 kilo kwijt. En dit allemaal alleen door een aangepaste lunch. Een onderzoeker licht toe: “Onze lichamen zijn niet slim genoeg om die kleine daling in aantal calorieën waar te nemen”. Dus hoewel je 250 calorieën per dag minder inneemt, heeft je lichaam (en jij dus ook niet!) dit niet door. Je hebt niet meer honger dan normaal, en de deelnemers hebben aangegeven niets door te hebben, het is ook niet zo dat ze meer zin in snacks of tussendoortjes kregen.

Dit onderzoek geeft dus aan hoe belangrijk kleine porties zijn. Na een bepaalde hoeveelheid zit je nu eenmaal vol. Natuurlijk is het belangrijk wel een normale hoeveelheid te lunchen, want als je overstapt op twee blaadjes sla en een tomaat zal je natuurlijk wel honger blijven houden.

 

Bron: www.goedgevoel.be

2013-11-18T13:30:57+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie