Dr. Frank: oliebol gezonder dan een eierkoek

Raar maar waar. Tenminste volgens Frank van Berkum bekend als Dr. Frank. Dr. Frank heeft jarenlang onderzoek gedaan naar voeding en verschillende dieten. Op basis van de informatie en kennis die hij verzamelde ontwikkelde hij uiteindelijk een eigen dieet. Een zogeheten eiwitdieet.

Volgen Dr. Frank zijn oliebollen van hetzelfde gewicht als een eierkoek een betere keuze dan die eierkoek. Want in een oliebol zitten meer onverzadigde vetten dan in een eierkoek. Dit komt omdat frituurvet volgens de wet geen ongezonde transvetten meer mag bevatten. Terwijl er nog wel transvet in koekjes uit de fabrieken zit. Ook zitten in een oliebol meer voedingsvezels dan in een eierkoek. Natuurlijk is en blijft een oliebol niet echt een gezonde snack. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld dus een eierkoek is het eigenlijk een betere keus.

Bron: Ryck P de, (2011, 28 december) Oliebollen gezonder dan eierkoeken volgens Dr. Frank [Web Log post] gelezen op http://boeken.blog.nl/leestips/gezondheid-leestips/2011/12/28/oliebollen-gezonder-dan-eierkoeken-volgens-dr-frank

Author: Stefan Rooyackers

Related Post

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Dieet, Dr frank dieet, Dr. Frank, Voeding nieuws met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *