Eén pond vet is 3500 calorieën

/, Algemeen, blog, Tipvandedag, Voeding nieuws/Eén pond vet is 3500 calorieën

Er zitten 3500 calorieën in één pond vet. Dat betekent dat, als je 3500 calorieën minder tot je neemt, of voor die hoeveelheid verbrand via bijvoorbeeld een intensieve activiteit, of fitness, dan kun je daarmee een volledige pond vet verliezen. Hoewel het dus mogelijk is door minder inname en meer activiteit op een snelle manier vet te verliezen, is het belangrijk te weten  dat specialisten op dat gebied adviseren niet meer dan een kilo per week af te vallen om er voor te zorgen dat je lichaam zich op de juiste manier aanpast aan het gewichtsverlies

Hier zijn wat tips om op een veilige manier af te vallen:

  • Hardlopen : Hardlopen gedurende een uur op lage snelheid geeft een verlies van ongeveer 350 calorieën, afhankelijk van het type lichaam, de snelheid en het terrein. Dus als je dit vijf dagen in de week doet, en een normaal eetpatroon aanhoudt, ben je aan het eind van die week een pond kwijt.

Het is belangrijk te begrijpen dat veel mensen die net beginnen met hardlopen voedsel nemen als pasta , met een hoog gehalte aan koolhydraten. Ze denken  dat, omdat ze zo intensief bezig zijn, ze dat ook verdienen en zelfs nodig hebben. Het zou hun energie niveau hoog houden. Wat ze echter niet beseffen is, dat ze weliswaar hun lichaam van voldoende energie voorzien  voor hun activiteiten, ze de reserves van hun lichaam niet gebruiken om de calorieën vandaan te halen. Als zodanig is er voor het lichaam geen reden af te vallen. Het kan zelfs zijn dat men meer calorieën inneemt dan men verbrandt met het bordje pasta, en zodoende dus aankomt. Hardlopen heeft echter wel dan een positief effect op je stofwisseling  en je spierspanning en dat helpt mee met het effectiever verbranden van calorieën. Ben dus uitermate voorzichtig met wat je eet , zodat het niet juist een negatief effect op je gewicht zal hebben

  • Thuis eten: Als je in een restaurant uit eten gaat, loop je niet alleen de kans je lichaam te onderwerpen aan een hoeveelheid voedsel dat een hoog gehalte heeft aan vet en calorieën, maar je hebt ook de neiging meer te eten dan je normaal doet. Je bent in een sociale situatie , waar omgang met je vrienden belangrijk, en voedsel niet echt een prioriteit is. Oftewel, je vergeet vaak wat je dan allemaal naar binnen werkt.

Wat als een gewoon 500 calorieën maaltijd had moeten zijn, kan zomaar ineens veranderen in een 1500 cal. Vetfeest. Om af te vallen is het erg belangrijk te weten wat je precies in je lichaam toelaat, speciaal als je aan het begin staat van een nieuwe routine, een nieuwe leefstijl. Het is dan een goed iets je eigen maaltijden te bereiden, kennis op te doen wat die maaltijden voor jou inhouden, ze aan te passen aan je behoeften en je hongerniveau in de gaten te houden.

In principe komt verantwoord afvallen op twee dingen neer:

  • Minder en gezonder eten.
  • Meer en regelmatiger beweging op een hoger niveau dan je lichaam gewend is
2013-12-23T11:17:35+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie