Een saai dieet werkt

/, blog, News, Voeding nieuws/Een saai dieet werkt

Wanneer je een hele week lang hetzelfde gerecht eet heb je aan het einde van de week circa 100 kilocalorieën minder in genomen dan bij een gevarieerd eetpatroon. Dit hebben onderzoekers van de universiteiten van Buffalo en Vermont ontdekt in hun studie waarbij ze vrouwen een week lang als avondmaaltijd macaroni met kaassaus voorschotelden.

Het sluit aan op de hypothese dat wanneer je iedere dag hetzelfde eet, je dit beu wordt en daardoor minder ervan gaat eten. Een overdosis aan keus maakt ook dik. Dat blijkt wel als je ziet hoeveel keus we tegenwoordig niet hebben in voedsel en hoort en ziet dat steeds meer mensen te kampen hebben met overgewicht.

Echter of een dergelijk saai dieet aan te raden is blijft nog de vraag. De onderzoekers hebben niet onderzocht of het eetpatroon ook op langere termijn nog deze effecten heeft. En het is ook niet duidelijk of het lichaam niet gewend raakt aan dit voedselpatroon. Voor alsnog wordt gevarieerde voeding aangeraden om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Een te saai dieet zou weleens een vitaminetekort als gevolg kunnen hebben.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/article/detail/1295894/2011/07/22/Het-saaiste-dieet-ter-wereld-eet-elke-dag-hetzelfde.dhtml

2013-11-18T13:36:44+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie