Boekreview: ‘Een schat aan liefde in je relatie’

/, blog, Boekreviews, Relatieproblemen/Boekreview: ‘Een schat aan liefde in je relatie’

Auteur: Marthe van der Noordaa | ★★★★☆

covereenschataanliefde-2De titel zegt het eigenlijk al: Een schat aan liefde in je relatie. Marthe van der Noordaa begeleidt koppels in haar praktijk en geeft lezingen over de liefde. Van der Noordaa is 25 jaar getrouwd met partner Bas Kinkhamer, met wie ze samenwerkt in het ITIP school voor leven en werk. In haar boek schrijft van der Noordaa over drie fasen, schatten, die de (langdurige) relatie doorkomt. De uitdagingen worden besproken, maar ook de kracht. De schatten die besproken worden zijn: ‘De ontmoeting’, ‘De leerweg van de liefdesrelatie’ en ‘Het mysterie van de liefdesrelatie’. Het boek bevat citaten en gedichten van schrijvers en zwart-wit foto’s van fotograaf Erna Kuik.  Dit boek bespreekt praktijkvoorbeelden, geeft informatie en biedt een heleboel zelfinzicht. De relatie staat uiteraard centraal en hier worden koppels bij betrokken in de vorm van hun uitspraken, strubbelingen, maar ook zeker geluk.

Er wordt veel gebruik gemaakt van beeldspraak en uitspraken als ‘de subtiele trilling van de liefde’ en ‘het slijpen van de diamant’ erg poëtisch geschreven. Je moet hier van houden. Wat aanspreekt, is de manier waarop beschreven wordt waar de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt in jouw relatie en jouw geluk. Er wordt uitgelegd waarom we bepaalde reacties hebben op bijvoorbeeld onze partner en wat de manier is om hier anders mee om te gaan. Ook de langdurige relatie wordt onder de loep genomen. Uitgebluste passie weer nieuw leven inblazen is iets waar veel stellen profijt en vooral plezier van zullen hebben.

‘’Als ik bij haar ben
kom ik tot rust
Het geeft me stabiliteit
Alleen ben ik heel onrustig
bij haar kom ik thuis’’

Het is een aanrader voor koppels om dit boek te lezen, maar ook zeker voor de vrijgezel. Het zelfinzicht maakt dat je een beter persoon wordt en hierdoor steviger in je (toekomstige) relatie staat. Daarnaast begrijp je je partner ook beter en dat kan alleen maar een positieve werking hebben op je relatie.

Door: Anique Bressers

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-20T10:23:21+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie