Eet deze zeven voedingsmiddelen niet als je een stralende gezondheid wilt

//Eet deze zeven voedingsmiddelen niet als je een stralende gezondheid wilt

cursus voeding

Wil jij aan de slag gaan met een gezonde leefstijl? Dan is het van belang dat je weet welke voedingsmiddelen niet thuis horen in jouw leefstijl. De onderstaande voedingsmiddelen hebben een slechte invloed op je gewicht en zijn geen goede stimulans als je af wilt vallen.

Brood
Je zult het niet verwachten, maar (wit)brood is een van de grootste dikmakers. Het zetmeel in het brood wordt snel in het spijsverteringskanaal afgebroken en komt in de bloedstroom terecht als glucose. Dit veroorzaakt een piek in het bloedsuiker- en insulineniveau. Als de bloedsuikerspiegel snel stijgt dan heeft het ook de neiging om snel te zakken. Op het moment dat je bloedsuikerspiegel is gezakt krijg je honger, waardoor de verleiding groot is om naar een koolhydraatrijke snack te grijpen. Zeker als je buikvet wilt verbranden is het aan te raden om brood achterwege te laten.

Gedroogd fruit
Vers fruit zit boordevol mineralen, vitaminen en vezels. Dit geldt helaas niet voor gedroogd fruit, want daar worden extra suikers aan toegevoegd om de houdbaarheidsdatum te verlengen. Bij gedroogd fruit is het water verwijderd en is de kans op overeten groter. Als je een stuk vers fruit eet zal je buik sneller vol raken dan wanneer je een heel zakje gedroogd fruit op eet. Je zal dus meer gedroogd fruit moeten eten om hetzelfde verzadigde gevoel te creëren.

Kaas
In kaas zit veel verzadigd vet. Dit verhoogt het ‘slechte’ LDL cholesterol. Dit cholesterol blijft aan je vaatwanden plakken en vergroot daardoor het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat kaas veel zout. Zout is niet zo zeer slecht, maar je krijgt er makkelijk te veel van binnen. Zout wordt in je lichaam door je nieren gefilterd. Als je erg vaak zout eet worden de nieren te veel belast.

Rijst
Rijst behoort net zoals alle andere granen tot de grassenfamilie. Er zitten voedingsstoffen in zoals vezels, vitamine B1 en ijzer. Echter is het koolhydraatgehalte in rijst groter dan het gehalte aan belangrijke stoffen. De koolhydraten worden makkelijk afgebroken in het lichaam, waardoor het sneller wordt omgezet in vet. Daarom is het raadzaam om geen rijst te eten als je wil afvallen.

Pasta
Pasta bestaat uit tarwe, water, eieren en bloem. Bloem is meel waar vrijwel alle nuttige vezels en micronutriënten uit zijn gezeefd. Dit maakt dat bloem geen toegevoegde waarde heeft voor de gezondheid. Pasta bevat net als rijst veel snelle koolhydraten. Deze doen je bloedsuikerspiegel snel stijgen en zorgen ervoor dat je binnen de kortste keren weer trek krijgt.

 Aardappelen
Aardappelen zijn een bron van zetmeel. Het zetmeel in de aardappelen valt onder de snelle koolhydraten en is net zoals rijst en pasta makkelijk te verteren door het lichaam. Echter bestaat er wel een verschil tussen aardappelen en zoete aardappelen. Zoete aardappelen bevatten langzame koolhydraten die moeilijker zijn af te breken door het lichaam. Deze zoete aardappelen kunnen een vervanger zijn voor normale aardappelen, indien het met mate wordt genuttigd.

Roomijs
Ijs bevat veel suiker en vet waardoor het niet is aan te raden als dessert. Het gebruik van synthetische suikers zoals maïssiroop als ingrediënt maakt het alleen maar erger. Kies liever voor een simpel dessert als gekoeld vers fruit.

Wil jij tips over je gezondheid? Klik dan hier!
 

 

 

2016-11-25T10:05:06+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie