FAQ-Bodyscan

Veelgestelde vragen bij de Body Scan opleiding tot gezondheidscoach

 

Hieronder vind je vragen en antwoorden over de opleiding die Stichting Gezondheid Nederland verzorgt.

Vragen zoals:

 • Waar vindt de opleiding plaats?
 • Waar vindt het kennismakingsgesprek plaats?
 • Wat is biometrie?
 • Is het wetenschappelijk onderbouwd?
 • Kan ik met meer dan één persoon naar de opleiding komen?
 • Om welk scanapparaat gaat het?
 • Waarom is voor dit apparaat gekozen?
 • Wat meet het apparaat?
 • Hoe zit het met het software-onderhoud?
 • Welke rapporten komen uit deze scan?
 • Zijn er andere apparaten die meer kunnen?
 • Waarom krijgen de mensen die ik scan een jaarabonnement?
 • Zit ik ergens aan vast?
 • Waarop is de prijs van de cursus gebaseerd?
 • Kunnen jullie mij ook helpen aan klanten?
 • Hoe ziet de opleidingsdag eruit?
 • Wie geven de training?
 • Hoe betrouwbaar zijn de scanresultaten?
 • Heb ik een vooropleiding nodig?
 • Wanneer vindt de opleiding plaats?

 

Opleiding

 • Waar vindt de opleiding plaats?
  De opleiding vindt plaats in Best bij Eindhoven op twee locaties: het kantoor van Stichting Gezondheid en het kantoor van Praktijk META.
 • Waar vindt het kennismakingsgesprek plaats?
  Bij een kennismakingsgesprek leer je kort het apparaat kennen. Dit vindt plaats op het kantoor in Best van Praktijk META. Tevens kun je optioneel doorgaan naar het kantoor van Stichting Gezondheid Nederland (5 minuten met de auto) om vragen over de opleiding te stellen.
 • Kunnen jullie niet naar ons komen?
  Stichting Gezondheid is een non-profit organisatie zonder verkopers. Wij dienen mensen in te huren (en te betalen) om een kennismakingsgesprek op locatie te geven. Dit kan alleen bij uitzondering wanneer een van de trainers daartoe bereid is (of een keer in de buurt is).
 • Wat is de agenda van de dag?
  De opleiding duurt een dag en het is steeds met jou en een van de twee trainers. Voel je vrij om in overleg met ons de agenda op maat te maken. Het gaat die dag immers om jou.
  Wanneer een dag niet voldoende is kun je kosteloos terugkomen! Wij willen dat je leert omgaan met het apparaat.
  Hier is een voorbeeld van de agenda.
 • Wie geven de training?
  Drs. Irene den Doop is psycholoog en heeft zich 30 jaar verdiept in voeding. Ze is schrijver van diverse gezondheidsboeken;
  Ir. Stefan Rooyackers is de directeur van Stichting Gezondheid en tevens 25 jaar actief als internet marketeer.
 • Hoe moet ik de opleiding bestellen?
  Ga naar https://stichtinggezondheid.nl/shop/opleiding-tot-gezondheidscoach/  en betaal. We behandelen de deelnemers op volgorde van betaling. We maken een afspraak met je over ongeveer twee weken (na datum betaling).
 • BTW, fiscaliteit en PE-punten
  De opleiding is met BTW. Wanneer je echter vrijgesteld bent van BTW (zoals overheden) zullen we een nota sturen zonder BTW via ons opleidingsinstituut dat over een CRKBO-inschrijving beschikt. Je kunt als bedrijf de opleiding fiscaal aftrekken. Diverse branche-organisaties accepteren deze opleiding voor je PE-punten.
 • Zit ik ergens aan vast?
  Nee. Na de opleiding mag je het apparaat gebruiken en zijn er verder geen verplichtingen. Wanneer je ook door Stichting Gezondheid wil worden ingehuurd zijn er wat regeltjes (onze visitekaartjes, ons mailadres, etc).
 • Heb ik een vooropleiding nodig?
  Nee. Basiskennis van voeding is wel noodzakelijk, maar wij kunnen je helpen deze te leren.

Biometrie

 • Wat is biometrie?
  Korte uitleg:

Het menselijk lichaam bestaat uit een enorm aantal cellen. Die vernieuwen zich door celdeling. Bij deze deling maken de kern en het buiten de kern gelegen (extranucleaire) elektron, de basiscomponenten van een cel wat betreft energie, het bewegen en veranderen van cellen in hoge snelheid mogelijk. Daarbij straalt elektromagnetische straling constant naar buiten.

Deze elektromagnetische golven kunnen de staat van gezondheid van iemand weergeven: gezond, niet volledig gezond, ziek.

Wat veroorzaakt ziekte? Op quantum niveau de verandering van de draaiing van het elektron, hierdoor veranderen de atomen, en dat veroorzaakt weer een biologische micro-moleculaire verandering, die weer leidt tot een verandering van het biologische macro-molecuul. Gaandeweg verandert de hele cel en uiteindelijk het hele orgaan.

Een elektron is een geladen deeltje en dus veranderen de inwendige elektromagnetische golven dan ook. Er zijn verschillende stadia van ziekte en voeding en hierbij hoort een hele zwakke elektromagnetische straling.

De frequentie en energie van het magnetische veld wordt gemeten met de handgripsensor (het staafje).

Het is vergelijkbaar met luisteren naar de radio. Er zijn verscheidene golven in de lucht, maar als de radiogebruiker naar een bepaalde radiozender wil luisteren zal hij deze af moeten stemmen op de frequentie van die zender. Het afstemmen veroorzaakt dezelfde resonantie en dan kan de radio de gewenste zender ten gehore brengen. De theorie van Quantum Resonantie is hier ook op gebaseerd.

De QRMA analyseert dus op wetenschappelijke wijze het zwakke magnetische veld van de menselijke cellen, verzameld door geavanceerde elektronische apparatuur. De analysator kan dan bepalen wat de gezondheidstoestand en het voornaamste gezondheidsprobleem van de desbetreffende persoon is.Het biometrie apparaat analyseert op wetenschappelijke wijze het zwakke magnetische veld van de menselijke cellen. De handgripsensor meet de energie en frequentie van dit elektromagnetische veld. Het apparaat kan hierdoor bepalen wat de gezondheidstoestand van de desbetreffende persoon is. Het is te vergelijken met het afstemmen van de radio. Als je een bepaalde zender wilt horen dan moet je de radio afstemmen op een bepaalde frequentie. Het afstemmen veroorzaakt dezelfde resonantie. Zo kun je die bepaalde zender horen. Hetzelfde achterliggende principe geldt voor het apparaat.
Voor een uitgebreidere uitleg kijk op: Biometrie uitgelegd (PDF)

 • Is het wetenschappelijk onderbouwd?
  Ja zeker op https://stichtinggezondheid.nl/biometrie-wetenschappelijk-bewijs/ vindt je links naar honderden wetenschappelijke rapporten.
 • Hoe betrouwbaar is het?
  Onze leverancier garandeert dat tenminste 90%  van de resultaten ook kloppen. Onze praktijkervaring bevestigt dit ruimschoots.
 • Wat is het verschil met een bloedtest?
  Deze scan is veel beter! Er zijn twee verschillen. Wanneer je een tekort van iets hebt zie je dit eerst op celniveau, dus met deze scan. Maanden later wordt dat in het bloed zichtbaar (tenzij je er iets aan doet natuurlijk). Het tweede verschil is de manier van meten. Bij bloedonderzoek wordt gekeken naar de wettelijke norm. Je hebt dan wel/niet een tekort. De scanner maakt gebruik van een database van miljoenen mensen! Je krijgt te horen in hoever je afwijkt van de norm.
 • Wordt het veel gebruikt?
  Ja, exacte cijfers kennen we niet. Er zijn honderden (tand)artsen en therapeuten in Nederland die biometrie gebruiken. Internationaal zijn er vele duizenden. Op congressen komen honderden deelnemers. Een leverancier van bioscanapparatuur meldt met apparaten reeds een miljoen mensen gescand zijn.

 

Scanapparatuur

Note: Wij verkopen het apparaat zelf niet los, wij verkopen een concept, een totaalpakket!

U krijgt van ons de versies in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.
Alle updates zijn gratis!!
Belangrijk:  de rapporten die deze scanners genereren zijn niet geschikt voor de klant. Ze staan vol met medische termen. Je moet ze nog interpreteren.  Stichting Gezondheid heeft een Nederlandse handleiding gemaakt hoe je de rapporten kunt “vertalen” in een A4’tje met praktische tips. Dit leer je op de training. Je vindt af en toe op social media mensen met negatieve ervaringen. Meestal komt dat doordat ze niet goed begeleid worden. Bijvoorbeeld doordat coaches zich er makkelijk vanaf maken en de rapporten die eigenlijk voor hen bedoeld zijn doorsturen naar de klant. Wij raden dit af.

 • Waarom deze?
  Er zijn meerdere merken op de markt. Wij hebben een extern bureau gevraagd onderzoek te doen. Ze hebben eerst het aantal apparaten op basis van diverse criteria gereduceerd tot drie. Deze drie hebben ze getest op dezelfde personen op dezelfde dag. De uitkomsten waren nagenoeg gelijk. Een van de apparaten kost 35.000 euro. Dat apparaat kon wel op meer punten testen, maar de punten die overeenkomen gaven gelijke resultaten.
 • Dit apparaat is uitstekend geschikt voor een quick scan. Je kunt er niet mee healen. Die apparaten zijn een stuk duurder. Stichting Gezondheid ziet liever dat mensen hun levensstijl aanpassen en daardoor structureel gezonder worden.

Waarom bestellen via Stichting Gezondheid Nederland?

Je kunt scanapparatuur op meer adressen bestellen. Waarom zou ik dit doen via Stichting Gezondheid Nederland?

 1. Je krijgt gratis updates van de software (in diverse talen);
 2. Iedereen die je scant mag je kosteloos een jaarabonnement aanbieden op alle 140 trainingen. Dit ter waarde van 199 euro.
 3. Wij hebben de pagina https://stichtinggezondheid.nl/scan-uitslag  gemaakt. Hierop staan honderden tips en video’s waar je klanten mee verder kunnen. Dit voorkomt dat je steeds iedereen hetzelfde hoeft te vertellen. Het biedt ook een stukje zekerheid dat je advies goed is.
 4. Stichting Gezondheid krijgt dagelijks verzoeken vanuit het bedrijfsleven voor vitaliteitsprogramma’s. Hiervoor willen we graag mensen inzetten die onze trainingen met succes hebben doorlopen. Een van de diensten die we leveren zijn het aanbieden van PMO’s. Een bedrijf is wettelijk verplicht haar werknemers een Preventief Medisch Onderzoek aan te bieden. Deze scan vormt daarin een belangrijk onderdeel. Voor een overzicht van alle diensten die er aangeboden worden, zie: https://stichtinggezondheid.nl/zakelijk/ Voorbeelden van klanten zijn: KLM, T-Mobile, ING, Holland Casino en Rockwool.
 5. Wij organiseren bijeenkomsten waar iedereen die geslaagd is voor de cursus welkom is. Bovendien zit je in een WhatsApp groep met de andere coaches om kennis te delen en eventueel klanten naar elkaar door te verwijzen.
Disclaimer
Het apparaat heeft een CE-certificaat. Het is echter geen medisch apparaat. De rapporten zijn niet geschikt voor consumenten, maar dienen geïnterpreteerd te worden door getrainde professionals. Een analyse kan nooit het advies van een professional, zoals een arts, vervangen. Het is een hulpmiddel bij een geïntegreerd advies. Deze apparaten zijn niet geschikt om diagnoses te stellen en/of ziektes op te sporen. Het doel is om advies te geven voor een gezondere levensstijl, waardoor ziektes mogelijk voorkomen kunnen worden. Wij hebben de therapeuten, die bij ons een opleiding hebben gedaan, geleerd om te adviseren contact op te nemen met de huisarts bij mogelijke klachten. De gebruikte foto’s, video’s en teksten op deze pagina dient uitsluitend als promotiemateriaal en zijn grotendeels afkomstig van onze leveranciers.
2019-05-29T14:21:17+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie