Fases Modifast

Modifast is een maaltijdvervanger met als doel om af te vallen door een Modifast dieet. Met een Modifast dieet heb je een complete dagelijkse voeding van nog geen 600 kcal per dag wat heel weinig is. Je krijgt drie zakjes modifast per dag waarin vele vitaminen, elementen, mineralen en eiwitten in zitten. Naast deze voeding mag je de eerste twee weken niks anders eten of drinken wat zeer moeilijk is. De 600 kcal die je inneemt is namelijk veel minder dan de 2250 kcal die er voor een volwassen persoon bedoeld is.

Na deze eerste fase van twee weken lang alleen Modifast dieet zakjes nuttigen volgt er een nieuwe fase waarin langzaam aan wordt overgeschakeld op gezondere normale voeding. Naast deze dagvoeding bevat het Modifast dieet een uitgebreide selectie van verschillende smaakzame maaltijdvervangers. Zo heb je voedzame snackrepen, drinkbare maaltijden en zelfs vloeibare diners, klant en klaar maaltijden of maaltijden die makkelijk en snel te maken zijn. Deze maaltijdvervangers bevatten vaak of bijna altijd minder calorieën dan een normale gemiddelde maaltijd zou hebben, maar draagt er wel zorg voor dat alle noodzakelijke voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft aanwezig is. Met dergelijke producten vervang je dus eigenlijk je normale maaltijd voor een slankere versie ervan.

De aanpak van het Modifast Dieet omvat grofweg 3 fasen respectievelijk fase 1 tot en met 3. In fase 1 duurt afhankelijk van je overgewicht minimaal 2 weken waarbij je alle maaltijden vervangt voor de producten van Modifast. Naast deze producten mag je niks anders eten of drinken om het maximale effect te bereiken. In deze fase zal je zeer snel veel afvallen door de lage hoeveelheid aan calorieën die je binnen krijgt. Als je deze fase doorstaat dan is de rest een fluitje van een cent.

Fase 2 volgt op de eerste fase, hierin wordt het gebruik van Modifast producten langzaam aan verminderd en vervangen door normalere maar wel gezonde voeding. Na verloop van tijd zal het gebruik van de Modifast producten zo goed als teruggebracht zijn naar nul.
Zodra je geen Modifast producten meer gebruikt ben je aanbeland in fase 3, in deze fase heb je alle producten vervangen voor gezonde maaltijden om je gewicht te behouden en misschien nog een beetje af te vallen. Heel belangrijk is het om in deze fase niet terug te schieten in je oude gewoontes.

2013-11-18T13:30:53+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie