Food Experience 2015

/, blog, Voeding nieuws/Food Experience 2015

Op 3 februari 2015 was bij het HAS in Den Bosch de zevende editie van Food Experience. Een dag vol bijzondere ideeën, creaties en smaaksensaties. Studenten van de opleiding Food Design & Innovation presenteerden hier na een half jaar lang zwoegen hun eindproduct.

Verslag van Marise de Zeeuw en Marjolein van Randwijk. Beiden werkzaam voor Stichting Gezondheid (https://www.stichtinggezondheid.nl). Deze stichting maakt onder andere trainingen en boeken over voeding.

We werden hartelijk ontvangen door twee vrolijke dames van de groentenpolitie en ontkwamen niet aan een gezonde groentenshot van selderij, boerenkool, rode biet, gember, appel en citroen. Onze smaakpupillen werden meteen wakker geschud. Na onze jassen opgehangen te hebben werden we geïnformeerd over de verschillende inspiratiesessies die die dag plaats vonden. Van de duurzaamheid van een kroket tot innovatie voor mens en organisatie. Aan kennis geen gebrek. Vervolgens waanden we ons een weg langs de velen enthousiaste studenten, die met trots hun product presenteerden. Meteen werd onze aandacht getrokken door Nope delicous soya ice cream. Heerlijke yoghurt- of roomijs op basis van soja voor iedereen, maar in het speciaal voor mensen met lactose-intolerantie of koemelkallergie. Dit werd gepresenteerd door Mylene van Schaik, fooddesigner in opleiding en interieurstylist.

vvv

Even verderop werden we staande gehouden door de enthousiaste Nanda de Beer, food designer in opleiding. Zij wilde ons maar al te graag over haar product ‘Slow-cooked’ van Sous Chef vertellen. Heerlijke groenten met smaak, textuur, vitamines, zonder kunstmatige toevoegingen en bereid in maar twee minuten tijd. Wie wil dat nou niet? Natuurlijk mochten we dit bijzondere product ook even proeven. Aan alle beloftes werd voldaan. Een heerlijk stukje groenten met een kruidige en stevige bite. Door dit innovatieve product krijgt Nanda heel Nederland aan 200 gram groenten per dag. Onze reis ging verder en onderweg belandden we bij TOFOO bread spread. Een heerlijk smeerbaar broodbeleg op basis van tofu. Deze is uitgebracht in de smaken basilicum, tzaziki, walnoten en chilipeper/ paprika. Laura de Smit, food designer in opleiding eet graag veganistisch en wilde tofu een positievere naam geven. Dit is haar erg goed gelukt. De TOFOO bread spreads zijn lekker, voedzaam en zonder kunstmatige voedingsstoffen. Voor ons het broodbeleg van nu!

vv

Naast de verschillende foodbelevingen vonden we er ook tal van andere ideeën zoals de Hospitality Training Service van Jochem Brokking, waarmee hij horeca ondernemers een training aanbiedt om zo het beste uit hun werknemers te halen. Ook Maud Robeerst met haar gezellige en creatieve binnen picknick trok onze aandacht. Een manier om in een ontspannen omgeving met zakelijke contacten te overleggen.

Als afsluiter van de dag werd de FoodManShip award en HAS Food Experience Publieksprijs 2015 uitgereikt. Het was een feestelijke gebeuren om hierbij te zijn. Eén van de winnaars was Pleun van den Oever met MIKS. Samengesteld fruit voor een lekkere smoothie in een handige meeneembeker die bewaard kan worden in de diepvries.

Na een inspirerende dag en een voldaan gevoel was het voor ons een zeer geslaagde food experience. Wij hopen nog veel van deze ambitieuze studenten te horen in de toekomst.

Door: Marise de Zeeuw en Marjolein van Randwijk

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-18T15:20:05+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie