Lekkere Franse sperziebonensalade

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels azijn

 

Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein. Snijd de ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes.
Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe. Meng dit door de nog warme sperziebonen. Schep er de olijven door en laat de groente afkoelen.

Voedingswaarde per persoon: 110 kcal /460 kJ, 6 gram eiwit, 6 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet, 7 gram koolhydraten, 7 gram vezel.

 

 

Zie tip over kilojoule:

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *