Franse stoofpot: Boeuf Bourguignon
- 500 gram magere runderlappen
- 100 gram mager spek
- 12 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 500 gram wortel
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 2 stengels bleekselderij
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- peper
- 2 glazen rode wijn
Bereiding
- snijd de uitjes in vieren
- snijd de knoflook in stukjes
- snijd het spek in blokjes
- snijd de runderlappen in stukken
- verhit de olie in een braadpan en bak de uien en het spek
- voeg de stukjes vlees toe en bak het aan alle kanten bruin
- snijd de wortel in stukjes
- bind de peterselie, selderij, bleekselderij, tijm en laurier samen
- voeg de kruiden en de wortel toe aan het vlees en bak dit op een zacht vuur 30 minuten
- haal het vlees en de kruiden eruit
- roer de bloem met wat peper door het ui-spek-wortel mengsel
- bak dit toe het iets begint te kleuren
- voeg de tomatenpuree toe
- voeg scheutje voor scheutje de rode wijn zodat er een gladde saus ontstaat
- voeg het vlees weer toe samen met de gesneden ui
- stoof dit geheel nog 2 ½ uur
Tip!
Serveer de stoofschotel met gekookte aardappelen
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
- 497 kilocalorieën
- verzadigd vet: 9 gram
- natrium: 0,4 gram
Bron: Hartstichting.nl, 2012
Zie tip over kilojoule:
Geef een reactie