Gezond eten in de nacht

//Gezond eten in de nacht
stichting-gezondheid-Gezond-eten-in-de-nacht-workshop

De workshop ‘Gezond eten in de nacht’ maakt werknemers bewust van de risico’s ́van ongezonde eetgewoonten in relatie tot wisseldiensten en/of nachtdiensten. Dit gebeurt op een toegankelijke manier, waarbij veel herkenbare voorbeelden worden gebruikt.

Onze charmante voedingsdeskundigen motiveren op enthousiaste wijze werknemers om regelmatig en bewust te eten. Het theoretische gedeelte duurt 40 minuten en het praktische gedeelte tussen de 15 en 30 minuten. Deze workshop is inclusief digitale werkmap.

In deze interactieve en praktische workshop legt de Stichting Gezondheid voedingsdeskundige de relatie uit tussen: gezond eten & goed slapen en tussen gezond eten & alert werken. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De moeilijkheden en valkuilen die herkenbaar zijn tijdens wissel- en/of nachtdiensten;
  • De invloed van voeding op je energieniveau en slaapkwaliteit;
  • De gevolgen van schommelingen in je bloedsuikerspiegel op je alertheid en concentratievermogen;
  • Het belang van gezonde snacks;
  • Hoe, wat en wanneer kan je het beste eten om je energie gedurende je dienst op pijl te houden?

Na afsluiting van het theoretische gedeelte gaan deelnemers meteen aan de slag om een aantal gezonde snacks te bereiden. Hiervoor worden enkele eenvoudige kookeilanden met kookgerei en gezonde ingrediënten opgebouwd.

Deelnemers bereiden in een gezellige sfeer en onder toeziend oog van de voedings­deskundigen gezonde tussendoortjes. De gezonde snacks zijn geselecteerd voor de specifieke werkomstandigheden van de nachtdienst; zijn gemakkelijk te bereiden en toch nieuw en verrassend.

Op deze laagdrempelige manier maken we de deelnemers enthousiast voor gezonde voeding. In 15 tot 30 minuten leren de werknemers hoe makkelijk én lekker het is om gezond te eten!

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties:

  • Met wisseldiensten en nachtdiensten;
  • Waar fitte & alerte werknemers van essentieel belang zijn;
  • Met risicovolle werkprocessen en -omgevingen.
2018-10-17T17:41:01+00:00