stichting-gezondheid-Gezond-eten-veilig-werken-workshop

De voedingsdeskundige legt in deze interactieve en praktische workshop van 1 uur de relatie tussen gezond eten & veilig werken uit en motiveert de werknemers om regelmatig en bewust te eten.

Ongezond en onregelmatig eten veroorzaakt namelijk schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Dit zorgt naast concentratieverlies en minder alertheid ook voor geheugenproblemen, langere reactietijden en een slechtere coördinatie.

Deze workshop maakt uw (fysiek werkend) personeel op een toegankelijke wijze en met herkenbare voorbeelden bewust van de risico´s van ongezonde eetgewoonten. De adviezen voor gezonde snacks worden aansluitend meteen praktisch geoefend. Het ervaren biedt een aanzienlijk leereffect en positieve stimulatie voor gedragsverandering.

  • De invloed van suiker op je bloedsuikerspiegel;
  • De gevolgen van schommelingen in je bloedsuikerspiegel voor je alertheid en concentratievermogen;
  • Lange termijn gevolgen van ongezond eten;
  • Het belang van gezonde snacks;
  • Hoe, wat en wanneer kan je het beste eten om je energie gedurende de dag op pijl te houden (met behulp van de “Eatwell Plate”)

Aansluitend aan het theoretische gedeelte gaan de deelnemers aan de slag en bereiden onder toeziend oog van de voedingsdeskundige gezonde tussendoortjes, passend bij hun (werk)situatie en behoeftes. In een kwartiertje leren uw medewerkers hoe makkelijk je gezond kunt eten, en hoe leuk het is om nieuwe smaken te ontdekken.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties:

  • Waar fitte & alerte werknemers van essentieel belang zijn;
  • Met gevaarlijke werkprocessen en -omgevingen;
  • Met ploegen- en nachtdiensten.