Gezonder leven in kleine stapjes

/, Geen categorie/Gezonder leven in kleine stapjes

 gezondleven

Gezond leven, wie wil dat niet?

In de drukte van alledag verdwijnt dit voornemen regelmatig naar de achtergrond. Hieronder een paar tips die je helpen om in het dagelijks leven bewust met je gezondheid bezig te zijn.


 

 • Fiets of loop naar je werk 
  Dit is misschien voor de hand liggend; maar als je dichtbij huis werkt, kun je de fiets pakken naar je werk. Je komt in beweging, haalt een frisse neus en hebt geen gedoe met parkeren. Lopen kan natuurlijk ook!
 • Neem een bushalte verderop
  Ga je toch liever met de auto of bus? Zet de auto dan wat verder van kantoor af en loop een stukje. Ben je met de bus, loop eens door tot een halte verderop.
 • Pak de trap naar beneden
  Pak wat vaker de trap… naar beneden! Ook mensen die niet van traplopen houden, vinden naar beneden lopen een fluitje van een cent! Maar wie zegt dat je consequent de trap naar boven moet pakken? Maak het jezelf makkelijk: pak de lift naar boven en de trap naar beneden. Als je er plezier in krijgt, kun je natuurlijk óók de trap naar boven pakken. Of een wedstrijdje houden met je collega’s, wie er sneller is!
 • Trek?
  Neem eerst een glas water. Vaak vermomt dorst zich als honger.
 • Het geheim van het flesje op je bureau 
  Reclamebureaus kennen deze truc allang; door bij de consument iets bewust of onbewust in beeld te brengen, krijgt die behoefte aan een product. Waarom zou je deze truc niet op een gezonde manier bij jezelf toepassen? Zet een flesje water op je bureau en drink dit gedurende je werkdag minimaal drie keer leeg. Dan ben je al een heel eind op weg met je dagelijkse behoefte aan vocht!water-drinken-gezond
 • Fleur je water op! 
  Als je gewend bent aan frisdrank of sapjes, kan alleen water drinken saai zijn. Fleur het water op met fruit en kruiden. Voeg bijvoorbeeld wat schijfjes appel en kaneelstokjes toe aan je water, lekker! Meer recepten kun je vinden op: http://www.leukerecepten.nl/blogs/inspiratie/1037-10x-fruitwater
 • Focus op je eten
  Vermijd multitasken tijdens het eten. Zet de tv uit of leg die smartphone opzij. Door met aandacht te eten, heb je sneller door wanneer je genoeg hebt.

Door bewust bezig te zijn met je gezondheid, richt je beetje bij beetje je leven gezonder in. Met één (kleine) stap tegelijk! Besef dat je gewoontes geleidelijk zijn gegroeid, je moet er ook geleidelijk weer afscheid van nemen.

 

2015-11-11T13:47:29+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie