Gezond T-Shirt

//Gezond T-Shirt
Gezondheid Tshirt dame blauw

Gezondheid Tshirt dame blauw

Adviesprijs: 49.95 (http://www.sunselect.nl/polo-shirts-t-shirts/t-shirt-woman.html)
Voor 37.95 euro. Verzendkosten 4.95 euro. Kleur: wit (man), blauw (vrouw). Maten: S,M,L,XL, XXL
Bij dit gezondheid t-shirt komt  de cursus ” voorkomen van (huid) kanker”  t.w.v. 79 euro

Je zit op een terrasje. Je armen en benen worden bruin. Met dit T-shirt ook je bovenlichaam! Dit unieke T-shirt laat de gezonde zonestraling door en houdt de slechte tegen. Je hoeft dus ook geen zonnebrandcrème te gebruiken om bruin te worden. Immers uit veel onderzoeken is gebleken dat deze crèmes wel eens de boosdoeners kunnen zijn van de enorme toename van huidkanker.
Misschien nog wel belangrijker dan het bruin worden is dat je nu veel meer huidoppervlakte hebt om vitamine D te ontwikkelen.

Dit T-shit is ook goed voor hardlopers, fietser of andere sporters die een paar uur buiten zijn.

t-shirt-man-wit
Uitgebreide technische informatie

–Zonlicht bestaat uit verschillende golflengten. Een deel van deze golflengten is de UV radiatie en van deze radiatie zijn UV-A en UV-B zonnestralen ook weer delen.

–De UV-B stralen zijn de oude vijand en zijn verantwoordelijk voor het verbranden van de huid. SunSelect Filter Textiel blokkeert ongeveer 90% van de UV-B stralen en de niet geblokkeerde stralen van ongeveer 10% zijn belangrijk voor het bruiningsproces.

–De UV-A stralen zijn verantwoordelijk voor het bruin maken van de huid. Het Filter Textiel draagt tot bijna 20% van de UV-A stralen over.

Belangrijk: Het Filter Textiel functioneert als een zonnebrandolie met een beschermingsfactor van ongeveer 8 tot 10, wat betekend dat de stof 8 tot 10 keer meer bescherming biedt dan je natuurlijke beschermingsfactor tegen de brandende stralen.

–Desalniettemin hangt de tijdslengte om bruin te worden af van het weer en je type huid.

Om te beredeneren met je klanten raden wij aan om de “ Product Informatie” aandachtig te lezen.

Conclusie: ZOWEL BRUIN WORDEN VAN ALS BESCHERMD WORDEN TEGEN DIRECTE ZONLICHT

Teveel blootstelling aan zonlicht is niet goed, zoals alle dingen in het leven die teveel worden gedaan of gegeten, niet goed zijn. Wanneer je je verbrandt door te lang in de zon te liggen, of op de heetste momenten van de dag (tussen 12.00 en 15.00 uur), kan je huid beschadigd raken. Een verbranding van de zon lijkt vaak oppervlakkig, maar de schade die is opgetreden in de huid, heeft ook het DNA van de huid beschadigd. Wanneer je een paar keer verbrandt, nemen deze beschadigingen aan het DNA toe, waardoor je kan stellen dat je een verhoogd risico hebt op de ontwikkeling van huidkanker. Het maakt voor je lichaam niet uit hoe je een verkleuring van je huid hebt verkregen, of dat nu komt doordat je naar de zonnebank bent geweest of dat je de hele middag op het strand in de zon hebt gelegen. Verkleuring van de huid wordt veroorzaakt door de uv-straling van de zon of de straling die afkomstig is van de lampen van de zonnebankstudio. De schade die optreedt door uv-straling is cumulatief, wat wil zeggen dat het zich opstapelt in de duur van je leven. Wanneer je jonger bent dan 35 jaar als je onder de zonnebank gaat, wordt je kans op de ontwikkeling van de melanome vorm van huidkanker met 75 procent verhoogd.

Bronnen:

http://www.skincancer.org/prevention/tanning

http://www.skincancer.org/prevention/sunburn

 Productinformatie

Wat zijn SunSelect Stoffen?

Alle SunSelect stoffen zijn wetenschappelijke ontwikkelingen gecreëerd om ultra violet licht selectief te filteren om veilig bruin te kunnen worden. Bevat geen chemische toevoegingen.  SunSelect is een gepatenteerd concept en een geregistreerd handelsmerk.

Hoe kan SunSelect stof een selectieve UV filter zijn?

SunSelect stof gebruikt speciale polyester/polyamide wol om de UV golflengtes specifiek te beheersen.

De Ultra Violet-B (UV-B = gevaarlijke, brandende stralen) stralen zijn bijna compleet geabsorbeerd door het speciale polyester/polyamide wol.

De Ultra Violet-A (UV-A = de wat minder schadelijke bruinende stralen) stralen worden selectief doorgestuurd door het wol naar de huid en bieden zo een veiligere manier om bruin te worden.

Hoe kan iemand bruin worden zonder ultra violet-B?

SunSelect stoffen zijn gewoven en afgewerkt op een beheerde en specifieke manier. De afwerking beheerst de maat en hoeveelheid gaten in de stof. Deze micro gaten laten een vooraf bepaalde hoeveelheid van de benodigde ultra violet-B door naar het oppervlak van de huid. De hoeveelheid wat doorgelaten wordt is gebaseerd op bekende medische en wetenschappelijke data. Het bruin worden vindt plaats. Daarom hebben we een voorgeselecteerde hoeveelheid van beide ultra violet golflengtes in een perfecte combinatie die de huid van een goede bruine kleur voorzien.

Consumenten die een ‘’SunSelect’’ Zwempak, Shirt, Polo of T-shirt dragen verwachten twee resultaten:

  1. Dat ze geen discomfort ervaren door middel van verbranding wanneer ze het correct gebruiken.
  2. Dat ze na een logische tijdsperiode verdonkering zien van de huidskleur.

Om verbranding te voorkomen heeft SunSelect een verantwoordelijke beschermingsfactor geplaatst in het filter effect. Dit hebben ze bereikt door alleen een kleine percentage aan de brandende stralen UV-B door de stof heen te laten. SunSelect’s bescherming is absoluut en constant, wat je niet kan zeggen van crèmes, olies en lotions die je opsmeert en er weer af wast e.d. Het zou compleet onverantwoordelijk zijn van SunSelect om iets aan te bieden wat potentiële pijn en serieuze schade op lange termijn zou veroorzaken wanneer het correct gebruikt wordt.

Als je rekening houdt met 1 en 2 moeten we nu begrijpen wat noodzakelijk is voor de gebruiker om bruin te worden onder de stof. Ten eerste, en tevens het meest belangrijkste, moet de gebruiker op zijn minst enkele uren per dag zichzelf blootstellen aan helder zonlicht, vroeg in hun vakantieperiode. Als je de huid inspecteert zal je merken dat het een lichtelijk roze kleur heeft wat het begin is van het bruiningsproces. Iedere dag erna, ervanuit gaande dat er genoeg tijd is gestoken is het blootstellen, zal de huid donkerder worden. SunSelect is geen wonder, het is een wetenschappelijke uitvinding wat, wanneer het correct gebruikt wordt, de gebruiker het verwachte resultaat zal bieden. Wij raden echter aan om jezelf niet aan de zon bloot te stellen tussen 11 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags. Tijdens deze periode wordt er meer dan 50% aan dagelijkse UV zonnestralen uitgestoten.
 

De beste manier om kleding gemaakt van SunSelect stiffen te testen

Kleding gemaakt van SunSelect Katoen/Polyester (CPN) tan-through textiel

Wanneer bijvoorbeeld een “SunSelect Polo of T-Shirt” is getest plaats je twee kleine pleisters op de achterkant van de schouder. De gebruiker zal ongeveer 6 uur per dag blootgesteld moeten worden aan zonnebaden. Elke avond inspecteer je de huid zowel onder de stof en onder pleisters. Een directe vergelijking kan worden gemaakt tussen de huid dat totaal geblokkeerd was van directe zonlicht en de huid die beschermd wordt door de SunSelect stof tegen verbranding, maar wel een bruine kleur biedt onder de filter stof.  De huid dat niet bedekt wordt door de SunSelect filter stof zal beschermd moeten worden door zonnebrandcrème of zonnebrandolie.

Conclusie

SunSelect Textiel biedt: Een goede bescherming en een mooie bruine kleur tegelijkertijd

 

Onderzoekrapport Slechts 8 Procent van Zonnebrandcrèmes aanbevolen

Washington, D.C. – De vierde jaarlijkse Sunscreen Guide, geschreven door Environmental Working Group (EWG), geeft lage cijfers aan het huidig aanbod aan zonnebrandcrème producten, met een paar noemenswaardige uitzonderingen. EWG onderzoekers raden slechts 39, of 8 procent, van de 500 strand- en sport zonnebrandcrèmes aan die dit seizoen op de markt zijn.

Volledig verslag hier: http://www.ewg.org/2010sunscreen

De reden? Een toename in overdreven factor eisen (factors groter dan 50) en recente ontwikkelingen in het begrijpen van de mogelijke gevaren van sommige zonnebrandcrème ingrediënten, met name nieuwe overheid data waarin een vorm van vitamine A wat gebruikt wordt in zonnebrandcrèmes wordt verbonden met een versnelde groei van huidkanker en laesies.

De doffe prestatie van de industrie en de mislukking van de federale Food and Drug Administration (FDA, Voedsel en Medicijnen Administratie) om verordeningen voor zonnebrandcrème uit te geven leidt EWG tot het waarschuwen van de consumenten om niet te rekenen op zonnebrandcrème voor primaire bescherming voor de schadelijke uv-straling van de zon. Hoeden, kleding en schaduw zijn nog steeds de meest betrouwbare middelen aanwezig om de zon te weren.

Producten met een hoge factor verkopen een foutief gevoel van veiligheid, omdat de meeste mensen die het gebruiken langer in de zon blijven, alsnog verbrand raken (wat de kans op kanker vergroot) en stellen hun huid bloot aan grote hoeveelheden UVA radiatie, het type zonlicht wat niet verbrand maar naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak is voor ernstige beschadiging van de huid en kanker. Producten met een hoog factor, wat beschermd tegen verbranding, bieden vaak weinig bescherming tegen UVA radiatie. Ook al betalen ze ervoor, de meeste mensen krijgen geen hoog factor: mensen gebruiken maar een kwart van de aanbevolen hoeveelheid. In de dagelijkse praktijk presteert een product met een factor van 100 eigenlijk zoals factor 3.2, factor 30 als factor 2.3 en factor 15 als factor 2.

“Veel zonnebrandcrèmes beschikbaar in Amerika staan gelijk aan het moderne slangenolie, waarmee ze klanten paaien met beloftes van goede bescherming, wat vervolgens niet waar blijkt te zijn, en het stelt ondertussen mensen bloot aan mogelijk gevaarlijke chemicaliën die de huid kunnen penetreren en het lichaam betreden,” zei Jane Houlihan, EWG Senior Vice President van Research. “Het is duidelijk dat consumenten die zichzelf en hun familie willen beschermen maar weinig opties hebben wanneer slechts 8 procent van de zonnebrandcrèmes een hoog cijfer krijgen voor veiligheid en werkzaamheid.”

Dit jaar komen er nieuwe zorgen naar boven over een vitamine A samenstelling genaamd retinylpalmitaat, wat in 41 procent van de zonnebrandcrèmes voorkomt. De FDA onderzoekt of deze chemicaliën huidbeschadiging versnellen en de kans op kanker verhogen wanneer het op de huid wordt aangebracht en wordt blootgesteld aan zonlicht. FDA data suggereert dat vitamine A mogelijk fotocarcinogeen is, wat betekend dat de samenstelling en de huid een complex biochemische verandering ondergaan wanneer het wordt blootgesteld aan de uv-stralen van de zon en zo kanker veroorzaken. Het bewijs tegen vitamine A is niet concluderend, maar zolang het wordt verdacht raadt het EWG de consumenten aan om zonnebrandcrèmes te kiezen die geen vitamine A bevatten.

De EWG heeft opnieuw producten met oxybenzone gemarkeerd, een hormoon-verstorende samenstelling wat de huid penetreert en de bloedsomloop betreedt. Biomonitoring enquêtes gehouden door de Centers for Disease Control and Prevention (Centra voor Ziektecontrole en Preventie) hebben oxybenzone ontdekt in de lichamen van 97 procent van de Amerikanen die getest zijn.
De EWG heeft in totaal 1400 zonnebrandcrème producten geëvalueerd, inclusief strand en sport lotions, sprays en crèmes, make-up en lippenbalsems. De top 39 strand en sport producten die de EWG’s “groene” waardering hebben gekregen bevatten allemaal de mineralen zink en titanium. EWG onderzoekers waren niet in staat om zonnebrandcrèmes die geen mineralen bevatten te vinden die beter scoorde dan “geel”.

Het FDA is deels schuldig, omdat ze tot op heden nog geen volledige verordening heeft uitgegeven sinds ze dat beloofd hadden in 1978. FDA ambtenaren schatten dat de verordeningen volgend oktober uitgegeven worden, maar zelfs dan worden ze in acht gesteld om producenten minstens een jaar of langer te geven om aan de nieuwe regels te voldoen. Dat betekend dat de eerste federaal gereguleerde zonnebrandcrèmes niet eerder in de winkels verschijnen dan de zomer van 2012.

“Beide wereldoorlogen, de creatie van Medicare en de planning en executie van de maanlanding gecombineerd duurde minder lang om te bereiken dan de beloofde zonnebrandcrème verordeningen van de FDA,” zei Houlihan. “Ondertussen wordt er per jaar meer dan één miljoen gevallen van huidkanker geconstateerd in Amerika. Dit zou wel eens het gezicht kunnen zijn van de inactieve overheid.”

*Opmerking: Statistieken van de veiligheid, werkzaamheid, ingrediënten en aanbevelingen van zonnebrandcrèmes zijn gebaseerd op de database van bijna 500 strand en sport zonnebrandcrèmes van de EWG die gepubliceerd is op 24 mei, 2010. Sindsdien heeft het EWG extra zonnebrandcrèmes aan de database toegevoegd in reactie op verzoeken van website gebruikers en zonnebrandcrème producenten. Onze lijst van top zonnebrandcrèmes is nu langer dan de originele lijst van 24 mei, gebaseerd op de analyse van deze extra producten. Bezoek alstublieft onze “beste zonnebrandcrèmes” pagina voor de huidige lijst aan top producten.

# # #

EWG is een non-profit onderzoeksorganisatie gevestigd in Washington, DC en gebruikt de kracht van informatie om de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen. www.ewg.org

Tip: https://stichtinggezondheid.nl/unieke-gezonde-paraplu-voor-in-de-zomer/  is gemaakt van hetzelfde materiaal !

 

 

2016-04-19T10:50:04+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie