Dit recept voor het maken van een gezonde aardbeientaart is goed voor 6 porties.
Ingredienten:
Glaceren
- 2,5 kop aardbeien, frambozen of kersensap
- 5 eetlepels maismeel of pijlwortelmeel*
- 2 eetlepels citroensap
- naar keuze: 5 el zoetstof
Korst
- 1,5 kop lange vinger kruimels
- 4 eiwitten
- 1 eetlepel water
- anti aanbakspray
Vulling
- 4 kopjes verse aarbeien
Glazuur bereiden
Meng in een 1 literpan de helft van het koude sap met het maismeel of pijlwortelmeel. Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg er de rest van de sappen aan toe. Aan de kook brengen onder voortdurend roeren. De saus wordt snel dik. Van het vuur halen en apart zetten. (keuze: eventueel zoetstof toevoegen).
* Pijlwortelmeel geeft een helderder glazuur dan maismeel
Korst bereiden
Verhit de oven op 200 graden. In een middelgrote ovenschaal alle ingrediënten m.b.v een vork door elkaar husselen. Spray de schaal in met de anti-aanbak spray. Druk het mengsel goed aan in de schaal. Breng met de vork groefjes aan in de rand van de korst. Ongeveer 10 minuten laten bakken of tot de taart goudgeel ziet. Af laten koelen.
Taart afmaken
Aardbeien afspoelen onder koud stromend water, droogdeppen met een zachte handdoek. Kroontjes verwijderen, en de aarbeien in de afgekoelde korst plaatsen. Het glazuur geleidelijk over de aardbeien gieten. Afdekken en in de koelkast plaatsen.
Voor het serveren versieren met yoghurt en verse muntblaadjes. (Wanneer je zoetstof hebt gebruikt moet je de taart binnen twee dagen opeten).
Voedingswaarde per portie:
- 168 Cal.
- 4 gram Eiwit
- 36 gram Koolhydraten
- 0,5 gram Vet
Bron: afvallen-voeding.nl, 2011
Geef een reactie