Gezonde PASSIE.

Gezonde PASSIE

Gezonde PASSIE

Gezond leven is voor velen een uitdaging. Want wat krijgen we veel te maken met allerlei aantrekkelijke snacks en hoeveel reclame komen we wel niet tegen waarin het ons lekker wordt gemaakt.

Gezond leven is voor iedereen een eigen begrip. Ook iedereen heeft verschillende leefstijlen om lekker in je vel te zitten. Toch neem ik vandaag eens mijn levensstijl onder de loep, waarin ik de afgelopen maanden anders ben gaan leven. Het gevoel wat ik daarbij heb gekregen om een happy mens te blijven.

Na een hele leuk stage bij de gemeente, en mijn werkervaring, heb ik na acht maanden een ommezwaai gemaakt. Mijn stage deed ik in een sportieve omgeving. Namelijk in het zwembad. Je krijgt te maken met zwemmen en sportmensen. Ik had daar ook te maken met veel werknemers, bezoekers, gedrag en veel groepen. En ik moest functioneren in de warmte. Ik vond het heerlijk.

In dit werk werd ik bewust gemaakt van ontspanning nemen naast je werk, veel drinken, op tijd vrij nemen, goed voor jezelf zorgen. Zodat de verantwoordelijkheid van toezicht houden goed uitgevoerd kon worden. Ook mijn scherpte en lichamelijke conditie werden op de proef gesteld: stel je moet het water in om iemand te redden of iemand wordt onwel. Dan moet je er helder instaan en goed uitgerust zijn. Een goed eetpatroon was in dit werk heel belangrijk.

Na acht maanden, zat mijn stage en werk er op en kan ik terugkijken op heel veel ervaring met mensen en met mijn gezondheid. Omdat ik leef met Gilles de la Tourette en Fibromyalgie, moet ik scherper en alerter leven, maar vooral gezond.

Door dit werk zijn er zo veel positieve zaken aan me voorbij gekomen waar ik heel tevreden over ben. Ik heb weer veel werkervaring opgedaan na een aantal jaren zoekende te zijn geweest.

Ik ben nu bezig mijn gewicht er af te krijgen. Dat is niet altijd gemakkelijk, voor niemand niet. Ik wil graag wat leuke tips delen die ik heb opgedaan in de omgang met collega’s met dezelfde ervaring.

Een hele fijne manier om af te vallen, heb ik ontdekt en werkt zeer prettig:

1) Start de ochtend met kwark of havermout.
2)S’-middags neemt u een bak salade die u zelf maakt of mengt.
3) Tussendoor kunt u fruit eten of soepstengels, komkommer, wortel, een ei of iets anders gezonds.
4) S’-avonds kunt u een gewone maaltijd nuttigen, zorg dan voor veel groenten en vitamines.
Als u kwark nuttigt en u hebt behoefte aan zoet, gebruik dan honing.

Mijn persoonlijke ervaring is dat afvallen heel goed gaat, u kunt ook echt wel een keer in de week iets lekkers nemen of een frietje, dan houdt u het makkelijker vol.

Ook ben ik naast gezonder te gaan eten, veel meer gaan drinken en doe ik yoga met een bal. Dit lijkt een beetje op Pilates. Werken met de ademhaling kan u een positieve vibe geven aan uw stemming.
Daarnaast gebruik ik Kurkuma voor mijn weerstand en stemmingen. Iedere dag een stevige wandeling in de buitenlucht is heerlijk. Ik besteed aandacht voor diertjes. Maar doe met name wat ik leuk vind en maak plezier. Uw passie volgen doet zo veel wonderen.

Volg uw passie

 

2018-07-13T18:29:27+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie