Gezonde PASSIE

//Gezonde PASSIE

Gezonde PASSIE

Gezonde PASSIE.

Gezonde PASSIE

Gezonde PASSIE

Gezond leven is voor velen een uitdaging. Want wat krijgen we veel te maken met allerlei aantrekkelijke snacks en hoeveel reclame komen we wel niet tegen waarin het ons lekker wordt gemaakt.

Gezond leven is voor iedereen een eigen begrip. Ook iedereen heeft verschillende leefstijlen om lekker in je vel te zitten. Toch neem ik vandaag eens mijn levensstijl onder de loep, waarin ik de afgelopen maanden anders ben gaan leven. Het gevoel wat ik daarbij heb gekregen om een happy mens te blijven.

Na een hele leuk stage bij de gemeente, en mijn werkervaring, heb ik na acht maanden een ommezwaai gemaakt. Mijn stage deed ik in een sportieve omgeving. Namelijk in het zwembad. Je krijgt te maken met zwemmen en sportmensen. Ik had daar ook te maken met veel werknemers, bezoekers, gedrag en veel groepen. En ik moest functioneren in de warmte. Ik vond het heerlijk.

In dit werk werd ik bewust gemaakt van ontspanning nemen naast je werk, veel drinken, op tijd vrij nemen, goed voor jezelf zorgen. Zodat het werk van toezicht houden ook houdbaar was, waarin je scherpte en je lichamelijke conditie op de proef werd gesteld. Want stel je moet het water in, om iemand te redden. Of iemand wordt onwel. Je moet er helder instaan en goed uitgerust zijn. Een goed eetpatroon was in dit werk heel belangrijk.

Na acht maanden, zat mijn stage en werk er op en kan ik terugkijken naar heel veel ervaring met mensen en met mijn gezondheid. Omdat ik leef met Gilles de la Tourette en Fibromyalgie, moet je scherper en alerter leven, maar vooral gezond.

Door dit werk zijn er zo veel positieve zaken aan me voorbij gekomen waar ik heel tevreden over ben. Ik ben nu bezig mijn gewicht er af te krijgen. Dat is niet altijd gemakkelijk, voor niemand niet, maar ik wil toch wat leuke tips die ik heb opgedaan, in de omgang met collega’s met dezelfde ervaring, delen. Ik heb weer veel ervaring opgedaan om te werken, na een aantal jaren zoekende te zijn geweest.

Een hele fijne manier om af te vallen, heb ik ontdekt en werkt zeer prettig:

Start de ochtend met kwark of havermout.
S’-middags neem je een bak salade die je zelf maakt of mengt.
Tussendoor kun je fruit eten of soepstengels, komkommer, wortel, een ei of iets anders gezonds.
S’-avonds kun je een gewone maaltijd nuttigen, zorg dan voor veel groenten en vitamines.
Als je kwark nuttigt en je hebt behoefte aan zoet, gebruik dan honing.

Mijn persoonlijke ervaring is dat afvallen heel goed gaat, je kunt ook echt wel een keer in de week iets lekkers nemen of een frietje, dan houd je het makkelijker vol.

Ook ben ik naast gezonder eten veel meer gaan drinken, maar ook niet te veel water. Doe ik yoga met een bal, wat een beetje lijkt op Pilates. Werken met de ademhaling kan je een positieve vibe geven aan je stemming.
Daarnaast gebruik ik Kurkuma voor weerstand en stemmingen. Iedere dag een stevige wandeling in de buitenlucht is heerlijk. Ik besteed aandacht voor diertjes. Maar doe met name wat ik leuk vind en maak plezier. Je passie volgen doet zo veel wonderen.

Volg jouw passie

 

By | 2018-01-22T10:38:56+00:00 januari 22nd, 2018|blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment