Dit recept voor gezonde pasta met kappertjes is goed voor 6 porties. Het is gezond en makkelijk klaar te maken!

Ingredienten:

  • 250 gr. droge vlinderpasta
  • 1 schaaltje broccoliroosjes
  • 1,5 schaaltje bloemkoolroosjes
  • 1 kop bevroren erwten zonder zout
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1,5 eetlepel olie
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
  • 0,5 kopje kappertjes, uitgelekt en gewassen
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • Voeg de pasta, broccoli, bloemkool en bevroren erwten bij elkaar in een pan kokend water. Kook de pasta tot ze beetgaar is. Tijdens het koken van de pasta en groenten, meng je de citroensap, azijn, olie, water, parmezaanse kaas en de kappertjes in een kleine schaal. Nadat de pasta en groenten zijn uitgelekt doe je ze in een tweede schaal. Voeg de dressing eraan toe roer deze door de pasta. Peper naar smaak toevoegen en eet smakelijk!
  • Voedingswaarde per portie:
  • 217 Cal.
  • 8 gram Eiwit
  • 35 gram Koolhydraten
  • 5 gram Vet

Extra tip: Serveer de pastaschotel samen met gegrilde witte vis!

 

Bron: afvallen-voeding.nl, 2011