Gezondheidsmarkt

/, blog, Sport, Voeding nieuws/Gezondheidsmarkt

Gezondheidsmarkt

Vorige week zaterdag stond ik op de gezondheidsmarkt die de handbalvereniging Atomium georganiseerd had. Een zeer goed initiatief om de sportkantine gezonder te maken en mensen te interesseren voor gezonde voeding.

Rotterdam Slank had een mooi plekje gekregen in de kantine naast het verkoopkraampje van de broodjes gezond. Dit was zeker geen slechte plek want de broodjes gezond die die dag in de sportkantine geïntroduceerd zijn vlogen als warme broodjes over de toonbank. Maar ook bij het fruitkraampje werd veel verkocht, voor een euro een bakje vers gesneden fruit! Dat laat niemand liggen.

Bij de stand van Rotterdam Slank konden de mensen hun BMI laten berekenen en informatie krijgen en meenemen over gezonde voeding. Voor de kinderen hadden we een spel met de Schijf van Vijf.  Deze vijf vakken vertegenwoordigen allemaal een voedingsgroep die we nodig hebben om gezond te leven. Er was een grote bak met allerlei voedingsmiddelen die de kinderen in de goede vakken moesten proberen te leggen tot alles keurig in vijf categorieën was verdeeld. Na even napraten krijgen de kinderen een doosje rozijnen. Het spel was erg leuk en is die dag vaak gespeeld.

Je kon ook meedoen aan een fitheidstest, zumba les en handbaltraining. Naast de wedstrijden dus voldoende te beleven en te doen. De gezondheidmarkt is zeer positief ontvangen en een heel goede manier om gezonde voeding en gezond  leven onder de aandacht te brengen.

Deze dag was een goed voorbeeld dat gezond eten en leven leuk is!

Judith

Related Post

By | 2013-11-18T13:27:36+00:00 april 28th, 2012|Algemeen, blog, Sport, Voeding nieuws|2 Comments

About the Author:

1. esther berendse 1 mei, 2012 at 17:06 - Reply

Het was een leuke dag bij de Rotterdamse handbalvereniging.
    De stands, waaronder Rotterdam Slank waren zeer informatief
    Misschien een goed voorbeeld voor andere sportverenigingen.

• Rotterdam slank 3 mei, 2012 at 10:30 - Reply

Er zouden inderdaad meer van zulke dingen georganiseerd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld ook in buurthuizen, leuk en zinvol voor iedereen.