Goede voornemens!

/, blog/Goede voornemens!

Het nieuwe jaar is alweer een week oud. De schoolvakanties zitten erop. De meesten van ons zijn weer naar het werk. Langzaam pakken we ons vertrouwde ritme weer op. Met de goede voornemen(s) in ons achterhoofd.

Het populairste voornemen voor 2012 is afvallen! Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Door je bezoek aan deze site en het lezen van deze blog, geldt dit waarschijnlijk ook voor jou.

Afvallen is een kwestie van geduld! Dat maakt het zo lastig. Want alles moet tegenwoordig snel en makkelijk gaan. Het liefst zouden we zien dat er een pilletje was dat alle overtollige kilo’s zou laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar ja, dat bestaat niet! Afvallen heeft tijd nodig. Immers, de kilo’s die je kwijt wilt, zijn er niet in een paar dagen aangekomen. Maar hoe pak je het aan?

De sleutel naar een evenwichtig en gezond gewicht bestaat uit drie onderdelen: gezonde voeding, beweging en gedragsverandering. Wil je blijvend afvallen? Kijk dan eens goed naar deze punten. Welke veranderingen kun jij  aanbrengen in je leven om bijvoorbeeld gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen?

Soms kun je zo ‘vastzitten’ in gewoonten (ik neem altijd een koekje bij de koffie, ’s-avond drink ik standaard 2 glazen frisdrank) dat het lastig is om deze los te laten. Een gewichtsconsulent kan je erbij helpen om deze gewoonten te signaleren en om deze daarna te doorbreken! Daarnaast kan zij/hij nog veel meer voor je betekenen. Op www.gewichtsconsulenten.nl vind je een consulent bij jou in de buurt! Bel ze eens. Kijk wat ze voor je kan betekenen. Wist je dat diverse zorgverzekeraars het bezoek aan een gewichtsconsulent vergoeden? Zie het consult aan de gewichtsconsulent als een kado aan jezelf!

Ik begrijp dat het spannend is om stappen te nemen om af te vallen. Je zult vertrouwde gewoonten los gaan laten. Mensen om je heen begrijpen het misschien niet goed, en kunnen vervelend reageren. Dat kan lastig zijn. Als je maar onthoudt dat jij weet waar je het voor doet (een betere gezondheid, lekkerder in je vel, fitter worden etc.).

Je hebt zojuist mijn allereerst blog gelezen die ik voor slimafvallen.nl heb geschreven. Er volgen er nog  meer.

Voor 2012 wens ik je veel geduld toe op je weg naar een evenwichtig en gezond gewicht!

Met vriendelijke groet,

Evenwichtig, de weg naar een gezond gewicht

Anniek van Baal (gewichtsconsulente)

2013-11-18T13:29:23+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie