Goedkoop gezond eten

/, blog, Voeding nieuws/Goedkoop gezond eten

stichting-gezond-ontbijd

Gezond eten is nu eenmaal duurder dan ongezond eten. Wat als je gezond wil eten, maar niet zoveel geld te besteden hebt? Lees dan onderstaande tips!

  1. Koop groenten en fruit van het seizoen, zoals aardbeien in de zomer en kool in de winter.
  2. Koop ingevroren groenten en fruit. Dit is net zo gezond, want de groenten en fruit worden direct ingevroren naar de oogst.
  3. Voorverpakte groenten zijn duurder. Het is makkelijk omdat je het niet meer hoeft te snijden, maar een klein zakje sla is in verhouding wel degelijk duurder dan een hele krop.
  4. Doe boodschappen bij goedkopere winkelketens zoals Aldi en Lidl.
  5. Koop groenten en fruit op de markt of bij een plaatselijke Turk. Tip ga tegen het einde ingvan de dag naar de markt, je kan dan vaak onverkochte groenten en fruit voor een klein prijsje kopen.
  6. Let op aanbiedingen van gezonde producten. Als er bepaalde soorten vlees of groenten in de aanbieding zijn, waarom zou je ze niet kopen? Je kan ze altijd invriezen.
  7. Maak een lijstje voordat je boodschappen gaat doen. Zo doe je geen impuls aankopen van ongezonde producten en laat je je niet verleiden.
  8. Koop B-merken, zoals Ah Basic, in plaats van A-merken zoals Venz. B-merken zijn vaak net zo lekker en worden vaak in dezelfde fabriek geproduceerd als A-merken. In principe betaal je dus voor het merk.
  9. Het goedkoopste is natuurlijk om zelf groenten te verbouwen. Wanneer jij groene vingers hebt en het heerlijk vindt om in de tuin bezig te zijn, leg dan een moestuin aan. Je geeft slechts een paar euro uit aan de zaden.

Op deze manieren heb je voor gezonde voeding geen dikke portemonnee nodig.

Geschreven door Yvonne van Mensvoort

2015-08-25T14:04:09+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie