Groente en fruit zorgen voor een mooie huid!

/, blog, Voeding nieuws/Groente en fruit zorgen voor een mooie huid!

Groente en fruit hebben ontzettend veel voordelen tijdens het lijnen. Toch zijn er behalve veel voordelen in verband met weinig calorie-inname en benodigde voedingsstoffen ook andere voordelen aan groenten en fruit, zo las ik deze week.

Voedingsmiddelentechnoloog Inge de Munnik heeft een onderzoek gedaan naar welke voedingsstoffen bijdragen aan een mooie huid. Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral voedingsstoffen die in groente en fruit te vinden zijn, helpen voor een stralende huid.  De resultaten zijn gebaseerd op eerder uitgevoerde onderzoeken.

De Munnik benadrukt dat het eten van veel groente en fruit leidt tot een mooie huid, mooie tanden, mooi haar en mooie nagels. De Munnik vertelt dat resultaten al na vier weken te zien zijn, want dit is de tijd die de huid nodig heeft om zichzelf te vernieuwen. Wel benadrukt ze dat het mensen geen ‘nieuw uiterlijk’ geeft, maar dat je wél ‘de mooiste versie van jezelf’ kan worden.

De voedingsmiddelentechnoloog geeft als tip veel met groenten te variëren. Een mix van groenten wordt namelijk in het lichaam omgezet in Vitamine A, waarvan het positieve effect op de huid bewezen is.

De soorten fruit en groenten die de Munnik vooral aanraadt zijn: Broccoli, spinazie, cranberry’s, bosbessen, granaatappels en tomatenpuree.

Over de resultaten heeft de Munnik een boek geschreven: ‘Eet je mooi in 28 dagen’, waarin veel toelichting en tips staan over de hierboven beschreven resultaten.

(Bron: www.groentenet.nl)

2019-06-21T18:39:08+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie