Juice the office: Heerlijk genieten

/, blog, Recepten, Voeding nieuws/Juice the office: Heerlijk genieten

Het is alweer bijna kerst. Kerst staat voor veel mensen voor familie, vrienden, gezelligheid en cadeautjes. Ook eten staat voor de meeste mensen centraal rond de kerst en mensen die juist proberen op hun gewicht te letten, houden hier nog wel eens schuldgevoelens aan over. Zelfs als je nog zo goed bezig bent, is er bijna niet aan te ontkomen om met de kerst teveel te eten, maar hoe kan je hier het beste mee omgaan?

xxxx

 

Recept (voor 1,5-2 liter)

  • 500g bietjes (geschild en vacuum verpakt)
  • 250g frambozen (diepvries)
  • 2 limoenen
  • 250ml yoghurt
  • 3 etl kaneel
  • 500ml water

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in stukken en pers de limoenen. Doe alles bij elkaar in de blender en maal het fijn. Klaar!

Deze smoothie is een goede aanvulling op je kerstontbijt, -brunch of -lunch. De mooie rode kleur en warme kaneelsmaak passen perfect bij de kerst, maar de smoothie geeft ook een vol gevoel, waardoor de verleiding tot meer ongezond eten afneemt.  Een kleine aanpassing als dit kan al een goed effect hebben op je kerstervaring.

Aan de andere kant; kerst is maar een paar dagen, en ook maar één keer per jaar! Probeer dus ook gewoon lekker te genieten van de kerst, de gezelligheid en de mensen om u heen. Lekker eten hoort hier ook gewoon bij en van een paar keer wat meer calorieën, zal u echt niet meteen kilo’s aankomen. Zie het als een boost voor je geestelijke gezondheid en geniet hiervan!

Hiermee wil ik jullie allemaal een heerlijke kerst wensen en sta stil bij al het mooie dat je hebt!

Door: Jeske Dolmans

 

Wil je meer weten over gezonde voeding, bekijk hier onze cursus:
https://stichtinggezondheid.nl/shop/100-voedingtips-online/

 

2015-04-08T10:21:33+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie