Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 5 olijven zonder pit
  • 4 takjes koriander
  • stukje ui
  • 200 gram tartaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • peper, zout
  • 1 rode paprika
  • ½ blik gepelde tomaten
  • mespunt sambal
  • mespunt gemalen komijn
  • 1 dl bouillon
  • 1 eetlepel olie

 

Bereiding:
Snijd de olijven klein. Knip de korianderblaadjes klein en snijd het stukje ui in snippers.Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar. Maak het tartaar aan met de olijven, de koriander, de ui, het broodkruim, peper en zout. Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of blender. Roer dit met de sambal en komijn door de bouillon en breng de saus aan de kook. Maak de saus op smaak met peper en zout.
Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin.

 

Voedingswaarde per persoon: 220 kcal /920 kJ, 24 gram eiwit, 10 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd vet, 9 gram koolhydraten, 2 gram vezel.