Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 stuks schoongemaakt forel
  • 20 g verse kruiden, bijv. dille, dragon, oregano en rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel viskruiden
  • peper, zout

 

Bereidingswijze:
Verwarm de grill voor. Vul de forel met de kruiden. Vet het grillrooster in met een beetje olie. Maak een mengsel van de resterende olie, citroensap, viskruiden, peper en zout. Bestrijk hiermee de vis. Maak vier ondiepe inkepingen aan één zijde van de forel. Leg de vissen op het rooster. Plaats het rooster in het midden van de grill. Grilleer de forel in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Keer de vissen in die tijd af en toe om en bestrijk ze met het olie-citroenmengsel.Lekker met een tomatensalade en gepofte aardappel.

Bereidingstijd: 35 minuten

Bevat per portie: 600 kJ (145 kcal), 21 geiwit, 6 gvet, waarvan 1 g verzadigd vet, 0 g koolhydraten