Help uzelf de winter door!

/, blog, Tipvandedag, Voeding nieuws/Help uzelf de winter door!

Veel mensen voelen zich in de winter moe en futloos. Dit heeft onder andere te maken met de daling van het aantal zonne-uren per dag.

Heeft u hier last van en ziet u er in de winter altijd pips en bleek uit? Zorg goed voor uw binnen- en buitenkant!

Lekker bewegen in de buitenlucht zorgt bijvoorbeeld voor een goede doorbloeding. Hier krijgt u blozende wangen van en ook mentaal bent u weer heerlijk opgefrist. Of trakteer uzelf op een saunabezoek in combinatie met een gezichtsmaskertje, voor hetzelfde effect.

Gezond en gevarieerd eten zorgt voor veel vitaminen en mineralen, die uw lichaam de extra energie leveren.  Eet bijvoorbeeld op kleur. Elke kleur groente en fruit levert namelijk andere voedingsstoffen, die allemaal een bijdrage leveren aan uw gezondheid en de hoeveelheid energie die u voelt.

Zo zorgt het bètacaroteen in sinaasappels en abrikozen voor de mooie, oranje kleur van deze fruitsoorten. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A. Deze vitamine is onder andere betrokken bij de weerstand en de gezondheid van huid, haar en tandvlees. In bosbessen zitten antocyanen, waaraan de vrucht zijn blauwpaarse kleur ontleent. Deze stof is goed voor het geheugen. Tomaten en rode paprika’s bevatten lycopeen, een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schadelijke oxidatieprocessen.

Zo kunt u de winterperiode prima aan!

Inge Hendriks

Leef Fit

http://www.leeffit.nl 

 

 

 

2013-11-18T13:29:23+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie