Het gebruik van superfood kan je dagelijkse leven erg verbeteren

/, blog, super food/Het gebruik van superfood kan je dagelijkse leven erg verbeteren

Zoals iedereen wel heeft ervaren de afgelopen maanden zijn er heel wat mensen die te kampen hebben (gehad) met het bekende griepvirus. Het viel me op dat velen er al enige weken mee rondlopen. Wat zou het prettig zijn om de handen uit de mouwen te steken, de bokshandschoenen maar eens uit de kast te nemen en terug te vechten tegen de rondwarende bacillen. Tijd voor superfoods!

Superfoods kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.  Denk bijvoorbeeld eens aan een smoothie verwerkt met yoghurt, yoghurtdrank, peer (of een andere fruitsoort) en honing. Hiernaast zijn de vruchtjes ook heel lekker om zo op te eten. Je voelt je weer als herboren.

Het is geen wonder dat veel mensen zo positief over superfoods zijn, er zijn namelijk vele toepassingen voor deze gedroogde vruchtjes. In dit stukje bespreek ik incabessen, moerbeien, cranberries en gojibessen. Deze vier soorten lekkere gedroogde vruchtjes kun je in veel gerechten toevoegen en doen ontzettend veel goeds voor ons lichaam. Door er elke dag mee te beginnen merk je dat je steeds meer energie hebt. Dit komt door de natuurlijke suikers en de vitaminen aanwezig in superfoods. Er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk, maar doe vooral waar je je goed bij voelt.

Ik las laatst een mooi artikel waar ik veel inspiratie uit heb opgedaan. Hierin werd verteld dat incabessen een bevorderende werking hebben wat betreft astma en allergieën. Hiernaast minimaliseren ze de kans op hart- en vaatziekten en zijn ze positief van invloed op onze darmwerking en ons immuunsysteem.  Incabessen zorgen ook voor sterke botten doordat ze boordevol eiwitten zitten en helpen virussen voorkomen. Ze bevatten namelijk vitamine A, B1, B2, B6, C en vitamine P. Hoewel ze wat zuurder van smaak zijn, zijn de incabessen wel heel erg gezond. Echte superfoods dus!

superfood

De moerbeien hebben een goede werking op het immuunsysteem en bevatten vitaminen C, E, A, K en B6. Gojibessen hebben juist weer een bevorderende werking op de suikerspiegel, ons energielevel, onze bloeddruk en bloedsomloop, het functioneren van de ogen, hartproblemen en vertragen veroudering van cellen in het lichaam. Hiernaast bevatten ze veel vitamine C, een essentiële vitamine voor het in stand houden van onze weerstand. Dankzij de vitamines in gojibessen worden we dus minder snel ziek.

Cranberries hebben een bevorderende werking op onze blaas, urinewegen, maag, bloedvaten en het hart. Ze helpen het immuunsysteem een handje waardoor we, wederom, minder snel ziek worden. Hiernaast helpen de vitamines C, E, B6, B5 en K in cranberries voor het onderhouden van ons gebit en tandvlees.

Ondanks de superfoods toch ziek geworden? Gooi dan niet direct de handdoek in de ring maar kies voor een extra superbooster. Door elke dag te beginnen met  een hete kop water met honing en kaneel kun je al enorm opknappen. Probeer dan wel te kiezen voor natuurlijk honing van de imker.

Velen (waaronder ik!) zijn erg tevreden over het gebruik van de hierboven genoemde superfoods, het voelt als een goed begin van de dag en heeft duidelijke, positieve effecten op je gezondheid. Door het rijke van de vezels in deze producten zal je een vol en voldaan gevoel ervaren na het nemen van een smoothie of een gerecht waarin je superfoods gebruikt. Daardoor zal je merken dat je minder hunkert naar suikers uit andere zoete producten, waardoor je op den duur misschien een paar kilo’s kwijt raakt. Over de dag genomen zul je gaan ervaren dat je energieker bent en een positief gevoel overhoudt. Je voelt je bruisend  en ondernemend.

Omdat ik als schrijver ook enorm goede ervaringen heb met superfoods wilde ik mijn enthousiasme over deze superfoods graag met jullie delen. Misschien win jij ook wel het gevecht tegen de bacillen en knap je sneller op door deze natuurlijke producten.

Goh, wat een fris idee!

Door: Moniek van den Tillaard

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-05-01T08:27:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie