Het Livewell dieet

‘Jippie, weer een nieuw dieet! Waar zijn de nieuwe bestsellers hiervan te koop? ‘Zul je misschien denken. Gelukkig geld dit  niet voor dit dieet. Alhoewel dieet. Het is eigenlijk geen dieet maar meer een aantal ‘voedingsregels’ die je volgens het Wereld Natuur Fonds in Groot-Brittannië kunt toepassen om en gezonder te leven en de planeet te sparen. Wat we ons meestal niet realiseren is dat ons eetgedrag heel veel impact heeft op de natuur. Ons voedsel komt voor het overgrote deel, gelukkig nog, uit de natuur. Maar helaas betaalt de natuur daar vaak de prijs voor. En uiteindelijk ook wij zelf maar daar merken we nog niet genoeg van om dat door te hebben.

Met deze regels verduurzaam je je eetpatroon en leef je zelf ook een stuk gezonder.

1. Eet meer planten (groenten en fruit dus)

2. Verspil minder eten (we gooien nog steeds veel te veel voedsel weg)

3. Eet minder vlees (Zie vlees meer als een bijgerecht in plaats van als hoofdgerecht)

4. . Eet minder bewerkt voedsel (dit soort voedsel belast de natuur meer dan onbewerkt, rauw, voedsel. Bovendien is bewerkt voedsel vaker ongezond omdat er veel suiker, zout en vet in zit)

5. Eet meer voedsel met een keurmerk (zoals biologisch, fair trade, demeter etc)

Door deze regels te hanteren spaar je de planeet en eet je automatisch gezonder. Wat vooral goed is aan deze regels is dat je automatisch ongezond voedsel gaat weren. Misschien vinden mensen deze regels veel te simpel en niet gemakkelijk toe te passen. Inderdaad vragen veel van deze regels een radicale omslag in je eetpatroon. Maar bedenkt wel dit: de meeste dieten kun je toch niet heel je leven vol houden en dus kom je vaak na je dieet aan. Als je in plaats daarvan deze regels toepast en je eetpatroon voorgoed veranderd heb je de meest kans om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Natuurlijk is er misschien meer voor nodig om veel gewicht te verliezen maar dit kun je beter proberen te bereiken door naast gezonder te gaan eten ook meer te gaan bewegen. Een andere gezonde, planeetsparende tip die ik je zou willen geven is: ga minder vaak met auto of openbaar vervoer maar wandel en fiets (regel nummer 6).

2013-11-18T15:36:18+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie