Het nieuwe eten!

Het Nieuwe Eten

Door: Patty Drenthen
 

man en vrouw eten gezellig

We weten het allemaal; de weg naar een fit lichaam en een gezond eetpatroon is een lastige weg met veel obstakels. Diëten werken niet en we zijn klaar met constant letten op wat we eten. Een rustig avondje op de bank met een zak chips klinkt aantrekkelijker en is er in de loop der jaren misschien ingeslopen. Vooral nu de dagen korter worden en de temperaturen omlaag gaan, lijkt een actief avondje sporten met als afloop een karig bakje magere yoghurt niet het meest gezellige idee.

Natuurlijk snappen we dit. Het is menselijk. En daarnaast; het is natuurlijk erg lastig om van de een op de andere dag radicaal van gewoonten te veranderen. Dit is ook helemaal niet goed! Je vergroot hiermee de kans op een terugval. Een betere oplossing? Het Nieuwe Eten; een methode waarbij je stapsgewijs gezonder leert eten, zodat er niet alleen een verandering ontstaat in je eetgewoonten, maar er een verandering komt in je leefstijl. Pluspuntje: geen strenge diëten en voorgeschreven regeltjes. Jij bent de baas! Daardoor komt er echter wel een dosis motivatie bij kijken.

fitness time

Hoe werkt het? Stel gezonde voornemens samen die passen bij jou smaak en tempo. Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn, zowel groot als klein; van gezonder broodbeleg en bewustere tussendoortjes tot misschien andere recepten voor het avondeten. Hou je doelen klein en haalbaar en vier je successen. Inspiratieloos of weet je juist niet waar je moet beginnen? Veel voorkomende verbeterstappen zijn: gevarieerder eten, kleinere porties opscheppen, gezondere producten kiezen en regelmatiger eten. Het Nieuwe Eten werkt het beste zodra je één stap per keer kiest, en pas door gaat naar de volgende stap als je de vorige onder de knie hebt.

Het Nieuwe Eten is een prima startpunt voor een gezondere leefstijl. Hou er echter rekening mee dat deze methode niet geschikt is om snel veel gewicht te verliezen. Omdat je het beste één stap per keer kunt kiezen, moet je een lange adem hebben. Het gaat uiteindelijk om het veranderen van je eetpatroon een leefstijl, waarbij niet alleen je gewicht, maar vooral je gezondheid in het algemeen positievere vormen aan zal nemen.

Zet jezelf niet meer op een tijdelijk streng dieet met regeltjes, maar verbeter in kleine stapjes je eetpatroon.  Wat is jou eerste stap?

 

Wil je meer weten over gezond eten, bekijk hier onze cursus:
https://stichtinggezondheid.nl/voeding/

2015-08-25T10:49:21+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie