Het ‘nieuwe’ eten

/, blog, Voeding nieuws/Het ‘nieuwe’ eten

Slimming

Tips om gewicht te verliezen:

1. Verwijder de verleidingen: gooi alle chips, koeken en andere suikerrijke troep weg.

2. Eet veel kleine tussendoortjes: eet steeds gezonde tussendoortjes, zodat je nooit echt honger krijgt.

3. Eet ’s avonds een kleine maaltijd en ’s morgens een flink ontbijt. Personen die ’s morgens geen ontbijt eten, worden sneller dik dan personen die evenveel calorieën tot zich nemen maar wel ontbijten.

4. Weet waarom je eet: als je eet vanwege stress, of ongelukkigheid is het voor jezelf belangrijk uit te zoeken waarom je gestrest, angstig of ongelukkig bent.

5. Maak een noodkit: dit wordt een EHBE-kit genoemd: Eerste Hulp Bij Eetaanvallen. Het voorkomt dat je grijpt naar ongezond voedsel. Deze kit bestaat uit gezonde tussendoortjes die genuttigd kunnen worden voor als je honger krijgt. Stop deze in de auto of handtas. Er is vaak geen gezond eten onder handbereik.

6. Houd een eetdagboek bij. Noteer je gewicht zodat je je eigen vooruitgang kunt volgen. Dit motiveert om nog meer gewicht te verliezen.

7. Eet traag en bewust: slecht verteerd voedsel zorgt ervoor dat voedingsstoffen minder snel worden opgenomen en dat de darmen minder overbelast worden. Trager eten zorgt ervoor dat je lichaam genoeg tijd (zo’n 20 minuten) heeft  om stoffen aan te maken die een verzadigheidsgevoel geven.   Door snel te eten krijg je nog steeds honger omdat je lichaam nog niet de tijd heeft  gehad om verzadingsstoffen af te scheiden.

fitness time

Deze praktische tips zijn komen uit het werkboek dat te verkrijgen is bij de dvd voeding. Bij aanschaf van deze dvd help je niet alleen jezelf naar een gezonder leefdstijl, maar steun je de stichting ook in het maken van nieuwe dvd’s, zodat andere mensen met andere problemen in de gezondheid ook verder kunnen worden geholphen. De dvd is te bestellen in onze shop!

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan de stichting gezondheid academy

2015-03-27T11:44:42+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie