Het werkt! Start met de 7-minutes workout

/, blog, Fitness/Het werkt! Start met de 7-minutes workout

stichting-gezondheid-7-minute-workout

Veel mensen zijn voortdurend gemotiveerd om aan hun conditie te werken. De meeste mensen weten dan ook wel van het bestaan van de vele ‘7-minutes workout’-applicaties. Maar, zoals te verwachten, volgt een logische vraag: hebben die apps wel effect?

Deze apps zijn bekend geworden door een artikel in de New York Times. Hierdoor neemt het aantal 7-minutes workout-apps in razend tempo toe. Om helemaal niet te sporten is geen optie, maar je hoeft er ook geen hele middagen voor vrij te houden. De 7-minute workout-apps zijn bedoeld om een intensieve training van 7 minuten neer te zetten, die ervoor zorgt dat je prima fit wordt. Bovendien hoef je geen genie te zijn om te beseffen dat kort sporten beter is dan helemaal niet sporten.

Een serieus wetenschappelijk onderzoek laat zien dat korte maar intensieve workouts net zo veel (en misschien nog wel meer) effect hebben dan lange cardio-workouts. In weer een ander artikel, in het American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal, wordt dit uitgelegd. In 7 minuten tijd train je de belangrijkste spiergroepen. Steeds 30 seconden per oefening, met daar tussen 10 seconden rust. De workout is gericht op boven- en onderlichaam, inclusief benen en buik. Klinkt erg verwachtingsvol en je hebt er niet eens veel voor nodig; enkel een stoel, muur en eventueel een yogamatje om comfortabel op de grond te liggen. Je gebruikt namelijk vooral je eigen lichaamsgewicht.

Interesse? De links hieronder brengen je bij een overzicht van de vele 7-minutes workout-apps, voor iOS en Android.

2015-02-20T12:35:47+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie