‘Hoe een dieet gekozen moet worden’

/, Algemeen, blog, Voeding nieuws/‘Hoe een dieet gekozen moet worden’

De klinische neurowetenschapper Daniel Amen vindt de manieren waarop diëten aan individuen worden gekoppeld onzin. Bijvoorbeeld op basis van je bloedtype. Volgens hem is er maar één manier om blijvend gewicht te verliezen en dat is door na te gaan waarom je te veel eet. Amen maakt een onderscheid in vijf soorten overeters: de impulsieve overeter, de dwangmatige overeter, de dwangmatige-impulsieve overeter, de angstige overeter en de emotionele overeter.

Volgens Amen moet je jouw dieet aanpassen aan het type overeter dat je bent. Zo zegt hij dat je als dwangmatige overeter absoluut geen dieet aan moet nemen met een hoog proteïnegehalte, omdat deze de focus verhogen. Dit omdat dwangmatige overeters al heel de dag aan eten denken. En zo zouden impulsieve overeters volgens Amen veel kip en haver moeten eten, omdat dit het dopaminegehalte in de hersenen verhoogt waardoor de concentratie een boost krijgt.

Aan dwangmatige-impulsieve overeters geeft hij de tip de focus te leggen op lichaamsbeweging. Hij adviseert emotionele overeters erop te letten genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen omdat het lichaam en het gemoed hier kalmer van worden. Angstige overeters kunnen volgens Amen het beste alcohol en cafeïne vermijden en kiezen voor diëten met een hoog aminozurenglutaminegehalte, wat je vooral vindt in broccoli, linzen en noten.

 

Bron: Zita

2013-11-18T13:30:56+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie