Hoe een sport te kiezen

/, Algemeen, blog/Hoe een sport te kiezen

Als je wilt afvallen is het echt een aanrader om te gaan sporten. Maar hoe kies je nu een sport? Als je nooit een sport hebt beoefend, behalve gym op school dan, kan het moeilijk zijn om een sport te kiezen. Veel mensen proberen allerlei soorten sporten maar geen van die sporten blijven ze beoefenen. Na een tijdje komen ze erachter dat ze de sport niet leuk vinden en dan haken ze af.

Als je aan een nieuwe sport wil beginnen vraag je dan de volgende dingen af:

 

1. Ben ik een teamplayer of een solitaire speler?

Als je een teamplayer bent kun je je aandacht richten op teamsporten zoals handbal, volleybal, basketbal, voetbal. Als je een solitaire speler bent kun je kijken naar sporten die je alleen kunt beoefenen zoals fitnesslessen, hardlopen, skaten.

2. Hou ik van spelen met ballen en/of rackets?

Als je er niet van houdt om met ballen te spelen kun je de sporten waarbij je iets met een bal moet doen en of met rackets of met sticks beter links laten liggen. Je kunt  dan beter op zoek gaan naar sporten waar het meer draait om zelf met je lichaam bezig te zijn zoals dansen, hardlopen, fitnessen, zwemmen.

3. Wil ik buiten of binnen sporten?

Er zijn bepaalde sporten die je, in de zomer tenminste, buiten speelt zoals voetbal, handbal, tennis, korfbal. Veel van deze sporten speel je ‘s winters wel binnen maar het zijn voornamelijk  buitensporten. Als je liever binnen bent kun je misschien beter naar een sportschool gaan en kijken wat daar allemaal te doen is.

4. Wanneer heb ik tijd en zin om te sporten?

Om het sporten vol te houden moet het passen in jouw dagelijkse en wekelijkse leefpatroon. Ook kun je nagaan wanneer jij het meeste energie hebt om te sporten. Als je een ochtendmens bent is het misschien fijn om in het weekend in de ochtenden iets te gaan doen. Als je meer een avondmens bent kun je beter ‘s avonds gaan sporten. En wanneer kan het voor jou? Op welke dagen zou je er tijd voor hebben en op welke absoluut niet?

2013-11-18T13:29:29+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie