Hoe ga ik stress tegen?

//Hoe ga ik stress tegen?

Chronische stress (uitleg + video training)

 Als je jarenlang aan hevige, toxische stress wordt blootgesteld waarbij de draagkracht steeds minder wordt, kan dit resulteren in belangrijke veranderingen in drie stressgevoelige gebieden in je brein:

  • De prefrontale cortex (achter het voorhoofd):

Dit regelt normaal gesproken de planning, het prioriteiten stellen, de aandacht, het houdt angst en paniek in toom, helpt verleidingen te weerstaan, zorgt voor adequate reacties op onverwachte gebeurtenissen (executieve functies).

Veranderingen: De uitlopers van dendrieten (deel zenuwcellen) trekken zich terug, evenals de vertakkingen, waardoor de hersencellen minder contact met elkaar kunnen maken.

Gevolgen: chaotisch plannen, op-en-neer gaande emoties en concentratiegebrek.

  • De hippocampus:

Dit is de spil van ons geheugen, het reguleert onze stemming en onze reactie op stress.

Verandering: krimping.

Gevolgen: een haperend geheugen, een haperend herstel van ons lichaam na een stressvolle gebeurtenis en omhooggeschoten emoties worden met moeite gekalmeerd.

  • De amygdala:

Dit regelt onze percepties van en reacties op gevaar (bv angst of agressie).

Veranderingen: meer uitlopers en vertakkingen aan de hersencellen, waardoor we angstiger of agressiever reageren dan nodig is. Groeit dus en wordt overactief.

Gevolgen: buitensporige angst- of paniekgevoelens, kort lontje, weinig tolerantie, etc.

Wat kunnen we hiertegen doen?

  • Voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en uitlopers in de prefrontale cortex en hippocampus is regelmatig actief zijn het allerbeste, want dit stimuleert allerlei groeistoffen in het brein (zoals BDNF), bv drie keer per week een uur wandelen.

Maar ook:

  • Gezonder eten (geensuiker of alcohol, minder koolhydraten, meer eiwitten en vette vis),
  • Voldoende slapen (herstel amygdala en detox voor je brein) en rust nemen,
  • Vrienden opzoeken en fijne dingen doen, meer vanuit het hart dan uit het hoofd leven,
  • Een omgeving of werk zoeken dat beter bij je past,
  • Meditatie en mindfulness (groter werkgeheugen, meer flexibiliteit, meer creativiteit, beter omgaan met emoties). Als voorbereiding kun je RET (disidentificatie gedachten) oefenen,
  • Maca, medicinale paddestoelen, muziek, nieuwe dingen leren, mooie omgeving opzoeken.

 

 

Stress Extinguisher Video Upgrade

 

Het lijkt alsof je het de hele tijd hoort van bijna iedereen die je kent – “Ik ben ZO gestrest!” Drukte in overvloed in deze wereld van vandaag. Die druk veroorzaakt stress en angst, en vaak zijn we slecht toegerust om met die stressoren om te gaan die angst en andere gevoelens teweegbrengen die ons ziek kunnen maken. Letterlijk, ziek. Helaas gaan stress en angst hand in hand. In feite is een van de belangrijkste symptomen van stress angst. En stress is verantwoordelijk voor 80 procent van alle ziekten, direct of indirect. In feite is stress gevaarlijker dan we dachten.  Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het jouw bloeddruk kan verhogen, waardoor de kans op een beroerte in de verre toekomst wordt vergroot, maar onlangs meldde een ziekteverzekeringsbrochure dat 90 procent van de bezoeken aan een huisarts in de eerste lijn stressgerelateerde aandoeningen waren.

In deze cursus leer je hoe je het beste met stress kunt omgaan en hoe je kunt voorkomen dat stress voor medische problemen zorgt.

Hoe ga ik stress tegen 01 Wat is de oorzaak van al onze Stress

Hoe ga ik stress tegen 02 Stress versus Angst

Hoe ga ik stress tegen 03 De Wetenschap achter Paniekaanvallen

Hoe ga ik stress tegen 04 Omgaan met Paniekaanvallen

Hoe ga ik stress tegen 05 Visualisatie gebruiken om jezelf te kalmeren

Hoe ga ik stress tegen 06 Stress verlichten door muziek

Hoe ga ik stress tegen 07 Zelf-hypnose bij Stress

Hoe ga ik stress tegen 08 Stress Management 101

Hoe ga ik stress tegen 09 ‘NEE’ leren zeggen

Hoe ga ik stress tegen 10 Pauzes zijn belangrijk!

Stress Extinguisher

Het eenvoudigste systeem voor het beheersen van stress en het overwinnen van angsten  is aangebroken …

Ontdek hoe je jouw stress onder controle kunt krijgen en jouw angst kunt verminderen met behulp van deze krachtige oplossingen.  Dit boek is ontleend aan enkele ervaringen van de auteur en gecombineerd met advies van experts om je handvatten te geven die je in stressvolle situaties helpen.

Er zijn ook verschillende manieren beschreven waarop je kunt worden geconfronteerd met slopende angst en paniekaanvallen waar veel mensen last van hebben. Tijdens het onderzoek voor dit boek, kwam de auteur geweldige informatie tegen die hij in zijn boek heeft verwerkt. Dus laten we eens kijken hoe je stress en angst uit je leven kunt verwijderen!

Binnenkort in een Nederlandse vertaling.

trainingsguide 78 pages

2018-10-03T13:51:16+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie