Hoe herken je stress?

//Hoe herken je stress?
, hoe herken je stress?
Kunt u deze e-mail niet goed lezen?

Beste ,

Iedereen kent de bekende signalen van stress. Weinig energie hebben, slaapproblemen, hoofdpijn, nerveus zijn, ga zo maar door. Maar er zijn ook minder bekende signalen die erop kunnen wijzen dat iemand last heeft van stress. Hieronder vind je acht verschijnselen die tot deze tweede categorie behoren:

1. Geluiden horen zonder dat er een reden voor is (oorsuizen/tinnitus)

Uit onderzoek blijkt dat oorsuizen vaker voorkomt bij mensen die last hebben van stress. Dit kan chronisch zijn, maar ook soms tijdelijk (bijvoorbeeld in stressvolle periodes). Het helpt om afleiding te zoeken en je niet op het geluid te concentreren.

2. Minder goed geheugen en verminderde concentratie

Piekeren kan invloed hebben op je hippocampus, het hersengebied waarin onder andere informatie wordt opgeslagen. Hierdoor kan het zijn dat je opeens dingen minder goed gaat onthouden en je moeite hebt om je te concentreren. Zorg ervoor dat je af en toe tijd aan jezelf besteedt (sla dus niet je pauzes over maar maak af en toe een gezonde wandeling) en zorg dat je op tijd planningen maakt die haalbaar zijn.

3. Haaruitval

Haaruitval wordt veroorzaakt door de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. Dit zorgt voor meer adrenaline, wat weer zorgt voor teveel melkzuur. Dit is minder goed voor je haar en hoofdhuid. Het helpt om af en toe je hoofdhuid te masseren, dit zorgt voor een betere doorbloeding.

4. Last van je maag hebben

Door gespannen te zijn maakt het lichaam meer maagzuur aan en kun je last krijgen van je maag. Gezond eten, in plaats van een zware maaltijd, kan hierbij helpen. Ook kun je soms door stress misselijk worden. Gember, bijvoorbeeld in de vorm van gemberthee), kan uitkomst bieden.

5. Schouder-, nek- en/of rugpijn

Je kunt last hebben van spierpijn zonder dat je naar de sportschool bent geweest. Je spieren kunnen zich namelijk ook ongemerkt aanspannen. Dit kan leiden tot pijnlijke schouders, nek of rug. Een goede manier om te ontspannen is mediteren. Dit hoeft geen uren te zijn, zelfs een aantal minuten per dag kan al helpen.

6. Rode vlekken op de huid

Iets wat in eerste instantie op een allergische reactie lijkt, kan ook worden veroorzaakt door het stresshormoon cortisol en het stofje histamine. Verkoeling kan helpen. Wend je anders tot je huisarts.

7. Minder goed zien

Stress kan zorgen voor de aanspanning van allerlei spieren, waaronder die van je ogen. Hierdoor kun je minder scherp of zelfs wazig gaan zien. Vermindering van stress kan leiden tot een beter zicht.

8. Minder eetlust

Stress kan ervoor zorgen dat je minder trek in eten hebt. Wanneer dit gebeurt, zorg ervoor dat je toch af en toe een beetje eet, en het liefst zo gezond mogelijk zodat je toch zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen krijgt.

De cursus "Stress aanpakken" en Burn-out voorkomen" tezamen

Nu tijdelijk: €10

BESTEL NU!

Wil je reseller worden?

Wil jij de training van Interplein.nl inzetten in jouw business voor je klanten, of wil jij reseller worden? Neem dan contact op met stefan@imnl.nl

Werk je? Stuur onderstaande pagina naar je baas:

https://stichtinggezondheid.nl/gratis-starten/

Nieuwsbrief actie gemist?

Hier de laatste acties, die nog tijdelijk beschikbaar zijn:

Jaarabonnement : 3 voor de prijs van 1
http://d2o8j9u7k1.mlsend.com/w5u0z3/

SlaapTips: 1 op de 5 Nederlanders slaapt slecht
http://preview.mailerlite.com/h1p9x5

Word een Microsoft Expert (incl. certificaat)
http://preview.mailerlite.com/i4s8t8

Word een Social Media Expert (incl. certificaat)
http://preview.mailerlite.com/t0x1d5

Word een Google Expert (incl. certificaat)
http://preview.mailerlite.com/i4c4o9

Word een Internet Marketing Expert (incl. certificaat)
http://preview.mailerlite.com/u3z5o8

Word een Design Expert (incl. certificaat)
http://preview.mailerlite.com/b1e8x4

Wil je een hoger IQ?
http://preview.mailerlite.com/t7t6f7/781676260819473836/s9p2/

Website bouwen pakket
http://mailchi.mp/imnl/r06itbbv4v-721205

Bitcoin&Beleggen tips en tools
http://mailchi.mp/1877686eb766/r06itbbv4v-721009

Interplein Academy

info@interplein.nl

https://interplein.nl

SHARE FORWARD
2019-05-27T11:54:10+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie