Hoe leef ik 10 jaar langer: Introductie

/, blog, gezonder leven/Hoe leef ik 10 jaar langer: Introductie

Nederland is een klein landje als je het vergelijkt met de wereld waarop we leven. Toch leven er nog zo ongeveer 16.880.837 mensen in ons kleine landje (www.cbs.nl). De meeste mensen hebben een goed leven, dit komt omdat we tot een van de meest rijke en welvarende landen van de wereld behoren. Dit vinden we als Stichting Gezondheid Nederland natuurlijk erg fijn.

Echter heeft niet iedereen het zo goed als de meerderheid, want een kleine minderheid van Nederland leeft niet in luxe. Het is spijtig dat er niet altijd evenveel aan hen wordt gedacht. Wie hebben er niet altijd de luxe om van een TV of Smartphone te genieten? Wie studeren er niet door? Wie eten er niet altijd even gezond en wie vinden het af toe moeilijk om zich autonoom te redden? Heb je al enig idee over welke doelgroep ik het heb?

Ik heb het over mensen die laag opgeleid zijn of onder de armoedegrens liggen. Deze mensen behoren tot een deel van een bevolking die soms over het hoofd worden gezien. Uit onderzoek blijkt ook dat deze mensen ongeveer 10 jaar eerder dood gaan, dit is natuurlijk verschrikkelijk. Als u de nog komende blogs leest zullen wij de redenen hiervoor stapsgewijs en duidelijk vertellen. Want 10 jaar eerder dood gaan is een groot probleem. Stichting Gezondheid Nederland wil hier iets tegen doen, maar wij kunnen het niet alleen. Wij hebben jouw hulp nodig!

couple crisis

Ben jij laag opgeleid of leef je onder de armoedegrens? Let dan goed op, want wij gaan je proberen te helpen door je simpelweg de informatie te geven die je nodig hebt. Het is aan jou om iets met die informatie te doen. Als je nog meer informatie wilt na het lezen van deze blogs, dat kan! Je krijgt in deze blogs ook nog meer informatie over bedrijven, instanties en professionals die jou graag verder kunnen helpen, waaronder wij.

Ben jij iemand die bij de grote meerderheid van Nederland hoort en die dus welvarend is? Dan moet je nog steeds goed opletten! Zoals ik al eerder zei kunnen wij het probleem niet alleen verhelpen, daar hebben we ook jouw hulp bij nodig. Het kan zelfs zo zijn dat je onderdeel van het probleem bent. Door een andere houding aan te nemen of door mensen op een andere manier te bekijken, behandelden en te helpen kan je al een grote hulp zijn voor ons en voor verandering zorgen in de samenleving en omgeving.

Ben je iemand die laag opgeleid is of onder de armoedegrens leeft en denkt: Ik heb helemaal geen probleem, waar hebben jullie het over? Als je zo iemand bent dan heb je nog steeds heel veel aan deze blogs en kunnen we jouw hulp net zo goed gebruiken. Alles wat namelijk in de blog besproken wordt geldt voor de meerderheid van de laag opgeleiden en de mensen die onder de armoedegrens liggen. Het betekent dus zeker niet dat dit voor alle laag opgeleiden en mensen die onder de armoedegrens zitten geldt. Maar misschien hoor je zo meteen wel informatie waarin je kennissen, vrienden, familie of collega’s in herkent. Door deze informatie in je op te nemen kan je ook hen helpen en adviseren of misschien was is deze blog zo inlichtend voor je, dat je hem aanraad aan je naasten.

Een klein gebaar zouden we al super erg op prijs stellen. Dit probleem heeft namelijk meer aandacht nodig en om meer aandacht onder bevolking te brengen heb je een groter aantal mensen nodig die weet van die probleem en dit erkent. Jouw hulp is een begin van een grote verandering.

Want een verandering werkt namelijk als een domino-effect. Als er één domino steentje aangetikt wordt, maar er staan geen andere domino’s voor dan zal de boodschap (het domino-effect) ook niet worden doorgegeven. Met een dominosteen kan je niets, je kunt het spel niet spelen. Maar als er meerder domino’s in een rij worden geplaatst en dan wordt de eerste aangetikt, dan zullen de anderen ook vallen.

Ja inderdaad de boodschap wordt doorgegeven. Het probleem is echter niet dat we geen dominostenen hebben, we hebben er genoeg. Het enige probleem is dat ze niet in één rij staan, ze delen/begrijpen het probleem niet. Het is dus aan ons en jullie om de domino’s in een rij te zetten en als dat is gebeurd de eerste domino aan te tikken. En lieve lezers, dan is het domino-effect dus pas volbracht! Jij als kijker bent dus ook een dominosteen en samen zullen we tot een domino-effect komen, tenminste als het spel goed gespeeld wordt.

Hoe het spel na deze blog gespeeldt wordt maak jij uit. Wij wensen je in ieder geval heel veel leesplezier en alvast heel veel speelplezier met het domino-effect!

Door: Iris van Leeuwen

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-05-20T08:05:11+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie