Hoe leef ik 10 jaar langer: Wat is de aanleiding om het onderzoek te doen

/, Geen categorie/Hoe leef ik 10 jaar langer: Wat is de aanleiding om het onderzoek te doen

stichting gezondheid vrijwilligerDeze blog spreek namens alle mensen van stichting gezondheid als we het hebben over gelijke rechten, gelijke kansen en de juiste informatie. Onze aanleiding voor dit onderzoek te doen is eigenlijk heel simpel. Wij vinden dat iedereen in Nederland er mag zijn en dat iedereen een gelijke behandeling verdiend, waaronder dus ook dezelfde informatie. Graag willen wij dat iedereen zo gezond mogelijk is, om deze reden willen wij de informatie bieden die heel de bevolking verdiend. Aangezien niet iedereen de juiste informatie krijgt met betrekking tot gezondheid willen wij je deze graag aanbieden. Wij willen samen met de bevolking tot een plan komen om iedereen zo gezond mogelijk te maken. Wanneer iedereen de juiste informatie aangeboden krijgt, heeft iedereen ook betere kansen op een goede gezondheid. Wij vinden dat iedereen hier recht op heeft. De doelgroep die wij met deze blog willen benaderen zijn laag opgeleiden en mensen die onder de armoedegrens liggen

Ook moeten we kijken naar de toekomst, als we het over de toekomst hebben, hebben we het ook over onze kinderen. Het is vooral essentieel dat de kinderen van onze generatie de juiste informatie krijgen. We kunnen ons ook focussen op de doelgroep mensen boven de 60. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat ook zij gezond zijn, maar het is moeilijker om een verschil te maken in hun leven als in die van de jeugd. Mensen van 60 leven al jaren volgens hun eigen regels, normen en waarden. Daardoor is het moeilijk om hun gewoontes aan te passen. Natuurlijk gaan we dit wel proberen, maar het belangrijkste voor ons is dat de jeugd, laag opgeleiden mensen onder armoedegrens goed geïnformeerd zijn.

De gewoontes van de jeugd kunnen we nog wel aanpassen. We zien ook bijvoorbeeld dat de jeugd steeds ongezondere voeding krijgt bijvoorbeeld. Maar we zijn nog niet te laat om dit te stoppen. We hebben nog de tijd om hun toekomst te veranderen.  Dit is ons gezamenlijk doel!

Verder hebben we als 2e doel om het deel van de bevolking wat wel gezond is in actie te laten komen. Zij kunnen ons helpen door iedereen in hun omgeving te informeren. Wij begrijpen als stichting dat niet iedereen hier tijd voor heeft. Toch kunnen ze ons helpen door die mensen bijvoorbeeld te verwijzen naar onze blogs en informatieboekjes.  Wij wensen iedereen heel veel succes hiermee! En als er  vragen zijn, dan staan we altijd klaar voor jullie.

Door: Iris van Leeuwen

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie

2015-06-17T13:44:53+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie