Hoe val ik af?

/, blog/Hoe val ik af?

Het verliezen van gewicht is, in tegenstelling tot hoe het soms voelt,  geen mysterieuze zaak.
Het is een eenvoudige kwestie van verbranding van meer calorieën dan u eet,  maar als het werkelijk zo simpel was zou niemand van ons last van overgewicht hebben.
Gewichtsverlies kan een dusdanige strijd worden, waardoor men denkt dat alleen drastische maatregelen nog helpen: – diëten, pillen of die rare fitness gadgets op telefvisie die gegarandeerd snel succes beloven.

Het ware geheim om gewicht te verliezen is dit: Maak elke dag kleine veranderingen en u zult langzaam (maar zeker) kilo’s kwijtraken. De sleutel is om u niet te focussen op de resultaten op een korte termijn, maar vooral te blijven kijken naar de lange termijn.

Om 500 gram kwijt te raken, moet u ongeveer 3500 calorieën verbranden bovenop de dagelijkse activiteiten. Dat klinkt als veel calorieën en als iets wat zeker niet haalbaar is van de een op de andere dag. Echter, wanneer u stap-voor stap aanpassingen doet, is het veel beter realiseerbaar.

Hieronder vindt u een stapsgewijs proces om aan het werk te gaan.

 1. 1. Bereken uw BMR (Body Metabolism Rate)
  Uw BMR geeft aan hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft om normale functies als ademen en spijsvertering uit te voeren. Dit is het minimunaantal calorieën die per dag gegeten moeten worden.
  Houdt in gedachten dat er geen rekenmachine zal 100% nauwkeurig zijn, waardoor het nodig kan zijn om de getallen iets aan te passen
 2. 2. Bereken uw activiteit
  Gebruik een calorieën rekenmachine om uit te zoeken hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt bij: zitten, staan, oefeningen en andere dagelijkse activiteiten.

Handig is om hiervoor een dagelijks verslag te maken van alle activiteiten. Daarnaast zou je kunnen overwegen om een hartfrequentiemeter te dragen  waarop het aantal verbrandde calorieën aangegeven worden.

 1. Houd in de gaten hoeveel calorieën u eet
  Hiervoor kan je verschillende sites of (voedings-) dagboeken gebruiken.
 2. Combineer deze factoren Neem uw ​​BMR cijfer. Tel hier uw calorieën die u verbrand bij uw dagelijkse activiteiten bij op. Trek daarna van dit totaal uw voedsel calorieën af.

Als je meer eet dan u aan het verbranden bent, (je BMR + activiteit is 2000 en u eet 2400 calorieën) dan is het resultaat dat er kilo’s bijkomen.

Als umeer calorieën aan het verbranden bent dan u binnen krijgt, dan zal u gewicht verliezen.

Voorbeeld: Lisa’s BMR komt uit op 1400 calorieën.
Ze verbrandt 900 calorieën tijdens dagelijkse activiteiten.
Om haar gewicht op peil te houden zou ze 2300 calorieën per dag moeten eten.
Na het bijhouden van haar voedseldagboek komt ze erachter dat ze elke dag 2550 calorieën eet.
Door het eten van 250 meer calorieën dan haar lichaam nodig heeft, zal Lisa 1 kilo per 2 weken aankomen.

Dit voorbeeld toont hoe eenvoudig het is om aan te komen zonder het te weten. Echter, het is ook makkelijk om gewicht te verliezen, ook al kan het proces traag gaan. U kan beginnen met het maken van kleine veranderingen in uw dieet en activiteit. Als u een manier vindt om extra 200 tot 500 calorieën per dag te verbranden en zowel lichaamsbeweging en betere voeding  kunt vinden, bent u op het juiste spoor. Zie hieronder een aantal tips/ideeën:

In plaats van:Doe dit:
Een glas colaDrink een glas water (calorieën bespaard: 97)
In de pausz snoep etenGa 10 minuten traplopen (calorieën verbrand: 100)
Snooze bij de wekkerSta 10 minuten eerder op voor een wandeling (calorieën verbrand: 100)
Kijk Tv na het werkDoe 10 minuten aan Yoga (calorieën verbrand: 50)

Totaal aantal calorieën bespaard: 347 (gebaseerd op iemand van 70 kilo)

2013-11-18T13:27:36+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie