Honing en kaneel een simpele, oude, maar vooral goede remedie!

/, blog, Geen categorie/Honing en kaneel een simpele, oude, maar vooral goede remedie!

Als je denkt aan honing, wat is dan het eerste wat er in je opkomt? Wellicht denk je aan een lepeltje honing in je thee of wat honing op je brood. Wist je eigenlijk dat honing, naast haar heerlijk zoete smaak, ook ontzettend veel goeds voor ons lichaam kan doen?

De afgelopen tijd gaan er verschillende artikelen de ronde over de goede werking van honing op ons lichaam. Hoewel je het niet zo snel zou verwachten mag honing eigenlijk wel met recht een wondermiddel genoemd worden. Naast de natuurlijke suikers, ijzer en vitamines aanwezig in honing heeft het namelijk ook een zeer genezende werking. Het kan toegepast worden bij allerlei klachten en voor dagelijks onderhoud van je lichaam. Honing is hiernaast een bewezen antibioticum.

honing Een middel dat honing kan ondersteunen in de aanpak van diverse klachten is kaneel. Een combinatie van de twee werkt namelijk zeer positief in het tegen gaan van virussen. Hiernaast heeft het een ondersteunende werking op het immuunsysteem. Niet alleen kun je baat hebben bij de aanpak van veel virussen, ook het cholesterolgehalte in je bloed valt te reguleren door regelmatig gebruik van honing en kaneel. Een leuke tip hierbij is om honing te vermengen met kaneel tot een pasta voor op brood. Ditzelfde mengsel kan je tevens helpen tegen gehoorverlies. Wist je trouwens dat je door dit mengseltje op verschillende plekjes van de huid te smeren, je bepaalde huidinfecties kunt verhelpen? Er bestaan momenteel zoveel verschillende middeltjes tegen puistjes, maar door dit natuurlijke mengseltje te smeren zal acne gemakkelijk te bestrijden zijn.

Een kop lauwwarm theewater met honing en kaneel is tevens te beschouwen als wondermiddel. Het is een remedie voor veel verschillende soorten klachten: ontstekingen en pijn bij artritis, blaasproblemen, een stevige verkoudheid, een goede dagelijkse controle van het cholesterol, het aftakelen van de lichaamscellen bij veroudering, vermoeidheid en darmgassen. Ik ben van mening dat deze twee natuurlijke producten veel krachtiger kunnen optreden tegen veel voorkomende klachten dan menig gezondheidsmiddeltje in de winkel. Nog een hele leuke tip die ik heb opgedaan is om te gorgelen met dit theewater. Hierdoor kun je namelijk een slechte adem voorkomen of bestrijden.

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om van alles tegen klachten te krijgen. De apotheek staat er vol mee. Maar waarom zou je zoveel chemische producten innemen wanneer er zulke simpele en natuurlijke middelen bestaan die dezelfde werking hebben?

Geef het vooral door!

Door: Moniek van den Tillaard

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-05-01T09:03:15+01:00

Over de auteur:

Eén reactie

  1. Lauren de Bruijn 13 december, 2017 om 11:13 - Antwoorden

    Ik had geen idee dat een combinatie van honing met kaneel zo positief werkt in het tegen gaan van virussen! Mijn zoon wordt vaak ziek, en ik ben op zoek naar natuurlijke methodes om zijn immuunsysteem te ondersteunen. Ik hoop dat deze combinatie helpt hem wel!

Geef een reactie