Huidverzorging: Zo Voorkom Je Rimpels Voordat Ze Ontstaan

/, blog/Huidverzorging: Zo Voorkom Je Rimpels Voordat Ze Ontstaan

ss-rimpel1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooi, stralend gezichtje zonder onzuiverheden. Klinkt dat als te mooi om waar te zijn? Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Met de juiste huidverzorging kun je namelijk al een heel eind komen. Maar hoe kun je dit nou het beste doen? Lees hiervoor onze 6 tips voor het krijgen van een egale, stralende huid.

  1. Reinig dagelijks

Het dagelijks reinigen doet echt wonderen. Reinig dan ook ‘s ochtends en ‘s avonds grondig met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Gebruik je geen make-up? Dan is het alsnog goed om je gezicht te reinigen en het vuil van de dag weg te halen. Voorkom het gebruik van tonics en andere producten waar veel alcohol in zit, dit kan de huid namelijk uitdrogen.

  1. Gebruik zonnebrandcrème

We zijn er ons allemaal van bewust, maar toch doen we het vaak nog te weinig: onze huid beschermen tegen de zon. Toch is dit echt de makkelijkste en de belangrijkste truc voor het behouden van een jongere huid. Kies voor een goede zonnebrandcrème met een hoge factor, vermijd zonnebrandcrèmes met ‘oxybenzon’ gezien deze crèmes antioxidanten in je lichaam tegenwerken. Vergeet ook niet dat je huid na het zonnen ook weer meer vocht nodig heeft!

  1. Slaap voldoende

Te weinig slaap is nooit goed en dus ook niet voor jouw huid. Slapen is namelijk echt gezond. We gebruiken de term ‘schoonheidsslaapje’  natuurlijk met een reden, te weinig slaap kan er namelijk voor zorgen dat de bloedcirculatie in je lichaam vertraagt en dat je er bleker uit gaat zien.

ss-rimpels3

Verder heeft je lichaam slaap nodig om te regenereren, afvalstoffen af te breken en cellen te repareren. Heb je veel last van wallen? Slaap dan op een extra kussen, zo voorkom je dat er zich vocht verzamelt onder je ogen.

  1. Douche niet te warm

Houd je ervan om heel warm te douchen? Alhoewel dit misschien ontspannend voor jou is, is dit zeker niet het geval voor je arme lichaam. Zo kan deze namelijk licht verbranden, je bloedvaten reageren hier dan op met een poging om te koelen, wat tot een rode en ruwe huid leidt. Het is dus verstandiger om te douchen op een lagere temperatuur, hier krijg je én een mooiere huid van én zo draag je ook weer je steentje bij aan het milieu. Dat is toch mooi meegenomen!

  1. Blijf smeren

Kies voor een goede dag- en nachtcrème die past bij jouw huidtype. Qua dagcrème kan het verstandig zijn om te kiezen voor een lichtere crème, terwijl je ‘s nachts wel een rijkere crème kan gebruiken. Hydrateer goed zodat het vochtgehalte op peil blijft. Kies bijvoorbeeld voor een moisturiser die helpt bij het vertragen en verminderen van de veroudering van de huid.

Ja, het is natuurlijk onvermijdelijk dat we allemaal rimpels krijgen, maar een goede huidverzorging helpt hier weldegelijk bij. Heb je last van droge handen? Kies dan voor een zalf waar Vitamine E in zit, dit zorgt er namelijk voor dat het vochtgehalte in balans blijft.

  1. Vergeet de verzorging van je lippen niet

Droge lippen zien er natuurlijk niet echt mooi uit. Je kan dan wel een uitstekend huidje hebben, maar als je lippen er schraal bij staan maakt dat het geheel niet echt af. Maar wat kan je nou het beste doen tegen droge lippen? De belangrijkste stap hiervoor is: smeren, smeren en nog eens smeren.

ss-rimpels2

Probeer een balsem te gebruiken die natuurlijk is en smeer minstens 3 keer per dag. Maar smeer ook weer niet te vaak, want dan raken je lippen daar te zeer aan gewend en produceren ze geen oliën meer.

Dit zijn natuurlijk maar een aantal voorbeelden. De lijst aan huidverzorging tips & tricks is natuurlijk oneindig lang. Wil je graag meer inspiratie opdoen? In veel beautyblogs geven de bloggers vaak ook hele goede tips. Bloggers zoals Beautyshoppers, Dr. Jetske Ultee en Beautylab vertellen je ook graag alle ins & outs over huidverzorging.

 

2018-09-05T19:42:30+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie