Hypnose en afvallen?

/, blog, News/Hypnose en afvallen?

Al eens gehoord van hypnotherapie? Er bestaan nogal wat misvattingen en vooroordelen over hypnose. Het wordt vaak in verband gebracht met zwarte magie, tovenarij, bovennatuurlijke krachten, hersenspoeling; rare dingen opgedragen kregen en die ook uitvoeren! Ondanks dat veel mensen meteen zullen denken aan bovengenoemde zaken, heeft het huidige hypnose hier weinig mee te maken.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is therapeutische hypnose absoluut geen ingrijpende of bijzondere behandeling; het is simpelweg het verkeren in een andere staat van bewustzijn, de zogenaamde alpha-staat. Er bestaan verschillende bewustzijnsvormen die iedereen in zich heeft. In ons dagelijks leven, wanneer we actief bezig zijn, verkeren we in de bèta-staat. Zijn we in diepe slaap, dan verkeren we in de delta-staat.

Veel mensen die voor het eerst een therapeutische hypnose-sessie hebben ondergaan, zeggen dat het plezierig en ontspannend was, maar dat ze absoluut niet “onder hypnose” zijn geweest, omdat ze immers wel alles om zich heen gehoord hebben.

En hier krijgen de sceptici die beweren dat “hypnose alleen maar suggestie is” helemaal gelijk. Het onderbewuste wordt gesuggereerd dat de nieuwe overtuigingen beter zijn dan de oude.

Hypno-therapie is een uitstekende methode voor de behandeling van o.a. angsten en fobieën. De laatste tijd heeft de methode om je gewicht te leren beheersen met behulp van hypnose een enorme vlucht genomen; het maakt dat je heel geleidelijk gewicht gaat verliezen, blijvend, zonder jojo-effect. Het afvallen kost je bovendien geen enkele moeite; je doet het met plezier en gemak.

Bekijk voor meer informatie:

Bron: afvallen-coaching.nl

2013-11-18T13:29:20+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie